Sportief spel in Leeuwarden bij fc Harlingen JO13-1

15-09-2020

Zaterdag 10:00 uur werd er in Leeuwarden afgetrapt voor de wedstrijd Blauw Wit JO13-2 – fc Harlingen JO13-1. Na wat ballen over en weer spelen komt er in de 4e minuut vanaf de Harlinger kant een mooie aanval over de linkervleugel. Daarna door het midden en uiteindelijk via het schot van Julian in het net van de Leeuwarders. Dan in de 7e minuut een schot op het doel van de Harlingers. Bal met een mooie redding gestopt door Lars. Aangezien de bal via de achterlijn ging, is het dus een corner voor Blauw Wit. Deze is snel genomen en door onze verdedigers prima weggewerkt.

In de 11e minuut breken de Leeuwarders door onze verdediging en moet de keeper wederom aan de bak en wordt de gelijkmaker voorkomen. Een minuut later zijn de ouwe Seunen weer voor het doel van de tegenpartij en wordt de bal gepakt door de keepster. Na 18 minuten spelen zijn de Leeuwarders weer aan onze kant en worden er twee corners versierd. Deze worden prachtig weggewerkt door onze achterhoede en de keeper. Het gevaar is voorlopig weer geweken. Na 26 minuten is er een vrije trap voor de Harlingers. Vanaf zo’n 40 meter van de goal schiet Chris de bal in één streep in de lange hoek. Keepster kansloos en het is 0-2. Daarna nog een kans voor Blauw Wit maar deze eindigt in de handen van de keeper. Tijd voor thee.

In de tweede helft volgt er een vrije trap voor Blauw Wit en gaat de bal in het net. Stand 1-2. Dan 14 minuten later een eigen goal voor de Leeuwarders. De teller staat inmiddels op 1-3. De bal gaat van de ene helft naar de andere maar tot scoren komt het even niet. Er zijn vele mooie duels en het is een leuke pot voetbal om naar te kijken. Dan 9 minuten later een aanval van Blauw Wit. De bal wordt weggetikt met de vuist van onze keeper en komt dan via de paal weer voor de goal. Door een ongelukkige trap verdween de bal via een Harlinger schoen (prachtig) in de kruising. Helaas was het onze kruising en is de stand inmiddels 2-3.

Om 12 minuten na 11 uur wordt de bal door de scheids op onze stip gelegd en volgt er een penalty voor de Leeuwarder. Met een ferme trap gaat de bal een halve meter over de lat en blijft de gelijkmaker uit. Langs de lijn riep iemand dat er een bekend engeltje op de lat van onze keeper zat…

Het was een leuke wedstrijd om te zien waarbij er sportief gespeeld werd door beide partijen. Ondanks de overwinning kwamen we nog één doelpuntje te kort om de volgende rond in de beker te bereiken.
Op naar de volgende wedstrijd, een competitie wedstrijd in Wirdum tegen SJO Warga WWS JO13-1.