Nieuws Blijf altijd op de hoogte

SC Terschelling JO10 VS fc Harlingen JO10

10-02-2020

SC Terschelling JO10 VS fc Harlingen JO10

Afgelopen zaterdag 8-2-2020 stond er weer een leuke wedstrijd gepland voor de spelers van JO10 van fc Harlingen. Deze keer mochten ze het opnemen tegen de JO10 van Terschelling. Het was een uitwedstrijd dus mochten de spelers: Daan, Denise, Thije, Anne Jeppe, Rutger, Mateo, Alicia, Senna en de begeleiders al vroeg uit de veren. Om vijf voor half negen zat iedereen aan boord van de Koegelwieck en om ca. kwart over negen stonden we op Terschelling. Nog een kleine 15 minuten met de bus naar het voetbalveld, even gauw omkleden en de wedstijd kon iets na 10:00 uur van start gaan. Vol goede moed werd het voetbalveld op Midsland betreden om natuurlijk een overwinning te behalen.

Om vijf minuten over tien werd de bal afgetrapt en helaas scoorde Terschelling direct 1-0, dit was natuurlijk eventjes een tegenvaller maar fc Harlingen herpakte zich en ging iets beter ten aanval. Helaas zat scoren er niet in en besloot Matteo verdedigend de bal terug te spelen naar keeper Senna. De bal werd door haar goed aangenomen en Senna trapte hierna de bal weer het veld in. Helaas kwam deze terecht bij de tegenpartij en deze maakte van de situatie gebruik en scoorde in de 11e minuut 2-0.
Rutger nam de aftrap en speelde de bal naar Thije. Rutger en Thije namen deze minuut even het voortouw en na leuk overspelen werd toch de bal bijna weer overgenomen door Terschelling. Maar door goed verdedigen van Thije, die de bal over de zijlijn trapte, werd erger voorkomen. Terschelling mocht uittrappen en Denise verdedigde goed waardoor Matteo uiteindelijk de bal naar voren kon schieten. Helaas iets te hard waardoor de bal over de zijlijn ging. De uittrap van Terschelling bleek ook te hard en deze belandde aan de andere zijde over de zijlijn. Denise speelde de bal naar Rutger zodat deze de bal kon uittrappen vanaf de zijlijn. Terschelling verdedigde goed en de bal kwam uiteindelijk weer in bezit van de tegenpartij waarbij de bal weer richting het doel van fc Harlingen werd getrapt en Alicia en Senna (keeper) konden de bal niet tegenhouden, 3-0.

Na dit doelpunt werd de bal door Rutger afgetrapt en gespeeld naar Thije die de bal terugspeelde en door Denise goed werd binnengehouden. Ze knalde de bal weer richting doel van Terschelling waardoor er door goed samenspel tussen Matteo en Thije bijna werd gescoord. Via de doeltrap van Terschelling kon de verdediging van fc Harlingen niet voorkomen dat het 4-0 werd. Door goed samenspel tussen Anne Jeppe en Daan werd de bal naar Thije gespeeld waarbij hij een gericht schot deed op het doel maar het zat niet mee en de bal belandde op de lat. Na een hoekschop van Anne Jeppe belandde de bal goed voor de voeten van Thije en wist de 4-1 te scoren. Terschelling trapte af en kwam dicht bij het doel maar Senna hield de bal en zij speelde door naar Alicia waarop zij de bal vervolgens naar Matteo speelde en hij de 4-2 wist te scoren.
In de 23e minuut speelde fc Harlingen mooi over maar helaas scoorde Terschelling toch in de 23e minuut de 5-2. Thije probeerde de schade nog te beperken met een gericht schot op het doel maar helaas ook deze ging mis. De uittrap van Terschelling pakte wel goed uit, 6-2. Kort hierna ging het fluitsignaal voor het einde van de 1e helft en de teams konden even op adem komen. Een paar minuten later stonden ze weer op het veld voor de 2e helft.

Tweede helft
De tweede helft mocht Terschelling aftrappen en niet alleen de bal vloog door de lucht, ook een voetbalschoen! De aftrap was te hard en de bal ging over de zijlijn, hierdoor mocht fc Harlingen uittrappen vanaf de zijlijn. Ook deze was helaas te hard bal en belandde weer over de zijlijn waardoor Terschelling weer aan de beurt was om uit te trappen. De bal kwam ondanks de verdediging van Thije en Daan toch weer dicht bij het doel van fc Harlingen waardoor Terschelling bijna een poging kon wagen maar Rutger kwam goed uit zijn doel en met een sliding wist hij dit goed te verdedigen. De bal kwam bij Terschelling terecht maar door goed ingrijpen van Daan kon hij erger voorkomen. Na de doeltrap van Terschelling verdedigde Thije goed waardoor Terschelling toch wat tegendruk kreeg maar helaas de bal kwam toch weer in handen van Terschelling. Met een aftrap van Terschelling vanaf de zijlijn werd de bal op het doel geschoten maar door een mooie redding van Rutger blijft het gelukkig 4-2.

Rutger trapte de bal ver naar voren en bereikte Thije. Thije werd door 2 man van Terschelling aangepakt maar door ingrijpen van Daan lukte het Terschelling niet om de bal richting doel te krijgen. Terschelling had de bal maar het werd door Matteo, Anne Jeppe en Senna een beetje moeilijk gemaakt. Matteo schoot de bal mooi naar voren waardoor de bal vlak bij het doel kwam maar toch net te hard voor Daan om de bal goed aan te kunnen nemen en te scoren,  mooie actie!!!!
Via de doeltrap van Terschelling belandde de bal bij Anne Jeppe en deze speelde de bal naar Senna. Senna speelde de bal richting Matteo maar deze kreeg gelijk twee Terschellingers om zich heen en de bal belandde over de zijlijn. Het werd spannend wanneer de bal bij Matteo terecht kwam en hij een flinke sprint kon nemen. Hij schoot jammer genoeg tegen de benen van de keeper en ook Senna lukte het niet om te scoren.
fc Harlingen nam een corner en deze werd genomen door Anne Jeppe, een mooie corner maar ook deze kwam in de armen van de keeper.

Nu de wedstrijd wat vorderde zag je dat de teams wel aan elkaar gewaagd waren en fc Harlingen kwam toch wel lekker in de wedstrijd. De uittrap van de keeper van Terschelling belandde over de zijlijn en Matteo mocht de uittrap nemen. Matteo schoot de bal mooi naar voren richting Anne Jeppe die een schitterende poging waagde op het doel. Helaas stond daar weer het verdraaid goede keepertje van Terschelling.

Terschelling nam een doeltrap en de bal belandde gevaarlijk voorin waardoor Terschelling bijna scoorde. De corner van Terschelling ging over de achterlijn dus mocht fc Harlingen weer uittrappen. De doeltrap belandde via de tegenstander bij Senna en wanneer Daan schiet gaat de bal net naast. Maar ook Terschelling schiet gericht op doel en de bal ging gelukkig ook naast. Rutger trapte de bal uit richting Daan en door verkeerd aannemen speelde Daan de bal in de voeten van de tegenstander. Door goed te verdedigen veroverde Daan de bal weer terug en speelde de bal mooi naar voren, maar ook voor Daan was het veld te klein en ging de bal over de achterlijn.
Terschelling nam een doeltrap en deze kwam terecht bij Matteo maar kreeg de bal niet volledig onder controle en de bal kwam weer bij de Terschellingers. Zij schoten de bal in de voeten van Anne Jeppe en hij schoot de bal mooi naar voren maar Thije kon het net niet afmaken.
Hierna ging het snel, Thije had nog een schitterende poging op het doel maar helaas ging deze ook over, fc Harlingen heeft mooie kansen gehad en was in de 2e helft sterker dan de 1e helft.
Rutger had in de 12e minuut nog een mooie redding en Alicia en Denise pakten hierna de verdediging mooi op. Denise schoot de bal naar voren en de bal kwam terecht bij Terschelling en deze maakte het helaas af met een doelpunt 7-2.
Na een overtreding van Terschelling mocht Thije een vrije trap nemen. Hij schoot rechtstreeks op het doel, een heel goed schot, maar de keeper van Terschelling wist deze tegen te houden. In de 18e minuut nam Thije een corner en deze schoot hij keurig in 7-3.

Rutger had nog een mooie laatste redding maar helaas… in een van de laatste minuten scoorde Terschelling toch nog de 8-3 en dit was dan ook de eindstand.
De penalties werden gezien de vertrektijden van de bus en de boot dit keer overgeslagen. fc Harlingen kleedde zich snel om, om vervolgens met de bus richting de boot te gaan. Eenmaal op de boot was het tijd voor een hapje en drankje en tikkertje.

Ondanks de goede inzet van alle spelers van JO10 is het fc Harlingen helaas niet gelukt om Terschelling te verslaan, maar ondanks dat was het een gezellige dag!

Sponsoren