Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Run4semmy bij fc Harlingen

16-09-2017

Zondag 15 oktober 2017 wordt voor alweer de tiende keer de Run4Semmy gehouden. Een run die je door de mooie stad Amsterdam leidt. En dit bleek een mooie aanleiding te zijn voor 5 jeugdleden van fc Harlingen om in actie te komen. Gwen, Gijs, Wesley, Lars en Chris vormen Team Twan en worden ondersteund door hun ouders. Zo proberen zij zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting Semmy!

Iedereen kent Tijn nog wel.                                                                                                                    De kleine jongen die voor het Glazen Huis samen met zijn vader zijn verhaal deed. En daarna miljoenen euro’s wist binnen te slepen met zijn “Lak aan” actie. Maar er zijn veel meer kinderen zoals Tijn. Kinderen die hetzelfde als Tijn overkomt. Zoals Twan Metz, hij kreeg in 2015 te horen dat er bij hem hersenstamkanker was geconstateerd. Vorig jaar is Twan hieraan helaas overleden. Hij wordt nog elke dag enorm gemist…

Tijd voor actie!                                                                                                          Met de gelden van Stichting Semmy worden sinds 2007 de eerste onderzoeken in Nederland naar hersenstamtumoren (DIPG / ponsglioom en gliomen in algemene zin) uitgevoerd. En daarom komt Team Twan nu in actie. Om zoveel mogelijk geld op te halen en dit na afloop van die tiende editie van Run4Semmy in Amsterdam te overhandigen aan Stichting Semmy. En dus zijn alle bijdragen van harte welkom.

Ook u kunt helpen!                                                                                                                    Bij diverse basisscholen komt een inzamelingspunt voor lege flessen. Hier kan iedereen zijn of haar lege flessen inleveren. Bij de Harlinger middenstand komen ook diverse collectebussen te staan voor een vrijwillige bijdrage (hier passen ook prima statiegeldbonnen in 😉 ).

Maar ook tijdens de thuiswedstrijd van fc Harlingen 1 op 24 september waarbij Geel Wit de tegenstander zal zijn, komt Team Twan in actie en zullen er diverse acties georganiseerd worden. Het Rad van Fortuin zal een paar rondes draaien waarbij er weer leuke prijzen te winnen zijn. Maar ook de nagels kunnen gelakt worden door een speciaal geselecteerd groepje fanatieke lakkers. De volledige opbrengsten zullen ten goede komen aan die oh zo belangrijke Stichting Semmy en worden op 15 oktober overhandigd aan Stichting Semmy. Want zoals ambassadrice Wendy van Dijk het ook zo mooi kan zeggen:

“Hoop doet Leven”
“Het idee dat kinderen zelfs de hoop op beterschap
wordt ontnomen vind ik echt ondraaglijk.
Daar moeten we met z’n allen iets aan doen!”

Sponsoren