Robur viert vandaag zijn 100e verjaardag

18-03-2021

100 jaar voetbal in Harlingen; Robur viert vandaag de 100e verjaardag!

Alhoewel R.K.vv Robur vandaag de dag samen met v.v. Harlingen voort bestaat in de fc Harlingen is het toch een memorabele dag. 100 jaar geleden richtte Giel Flipsen de Rooms Katholieke voetbal vereniging Robur op. Het werd geen Real Madrid maar een koninklijk tintje heeft het wel. Robur staat voor kracht en kapelaan Brandsma had een letterlijke vertaling voor de nieuwe club: Rooms voor en na Ook Bij Uitspanning.

In al die jaren is er ontzettend veel gebeurd. Er werd een echt familiair Robur gevoel voortgebracht. Onze grootouders stonden aan de wieg van een eigen voetbalcultuur waar iedereen welkom was. Zowel sportieve successen als ook dompers werden gevierd. Bijzondere mensen hebben de revue gepasseerd en hebben gestreden voor een eigen identiteit en accommodatie.

De komende tijd blijven we terugblikken op al die mooie momenten van 100 jaar voetbal in Harlingen. Het is prachtig om te zien wat voor materiaal er allemaal boven water komt en dat delen we graag met jullie!

We hopen dat we snel weer met zijn allen op ’t Vierkantsdijkje terecht kunnen, waar we een nieuwe generatie voetballers zien opgroeien bij fc Harlingen en waar we een nieuw gevoel met elkaar aan het opbouwen zijn! Dit jaar maar ook volgend jaar staat in ieder geval in het teken van het vieren van 100 jaar voetbal in Harlingen!

Vandaag vieren we dus het eerste 100 jarig jubileum en deze maand staat Robur in het zonnetje. Vanaf volgende maand komt ook het jubileum van v.v. Harlingen in zicht. Heb jij herinneringen/foto’s/anekdotes/nieuwtjes over beide jubilerende verenigingen? (Robur en v.v. Harlingen) Laat dit ons dan weten via mail redactie@fc-harlingen.nl of stuur een PB via de bekende socials.

100 jaar voetbal in Harlingen