Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Oudega VR1 – fc Harlingen VR1

19-02-2020

Oudega VR1 – fc Harlingen VR1
Op zaterdag 15 februari stond de wedstrijd tegen Oudega VR1 op het programma. In de eerste wedstrijd van het seizoen gingen de dames van fc Harlingen op eigen veld nog met 6-0 onderuit. Nu konden we ons opmaken voor de return.

De volgende spelers verschenen aan de aftrap. Onder de lat begon Arwen, voor de rest begonnen Nicky, Sascha, Sjoukje, Sabine, Maria, Nikki, Deveny, Gwen, Julia en Inez in de basis. Op de bank begon Iris.

Fc Harlingen startte de wedstrijd met een zware wind tegen. De eerste 20 minuten begon voortvarend voor fc Harlingen. Verdedigend stond het als een huis. Pas na ongeveer 25 minuten te hebben gespeeld was daar de eerste echte kans voor Oudega. In de 30e minuut ging het mis voor fc Harlingen, uit een hoekschop kon een speler de bal voor het doel makkelijk in schieten. 6 Minuten later kwam daar uit een vrije trap ook nog de 2-0. Er viel nog één doelpunt voor rust, rond het zestien meter gebied haalde de speelster van Oudega ongenadig hard uit.

Na de thee kon de wedstrijd weer hervat worden. Fc Harlingen had het lastig in de tweede helft. In de 58e minuut viel de 4-0. Na dat doelpunt ging het hard, aangezien in de 60e minuut ook de 5-0 viel. Er vielen nog 2 doelpunten, in de 76e en 78e minuut. Eindstand 7-0.

Dit was niet het antwoord waar we op hadden gehoopt na de verdienstelijke wedstrijd van vorige week tegen GAVC. Fc Harlingen staat nu na 12 wedstrijden te hebben gespeeld op de 9e plaats. De volgende wedstrijd die op het programma staat is de stadsderby tegen Zeerobben VR1. De vorige wedstrijd werd een afgang voor fc Harlingen, dat met 9-0 verloor. Nu op voor sportieve revanche. Dit duel staat gepland op zaterdag 29 februari, om 12:15 uur op het complex van Zeerobben.

Sponsoren