Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Open PANNA Jeugdkampioenschappen fc Harlingen GROOT SUCCES!

27-10-2019

Open PANNA Jeugdkampioenschappen fc Harlingen GROOT SUCCES!

Fc HARLINGEN – Onder grote belangstelling werd midden in de herfstvakantie op woensdagmiddag 23 oktober de voetbalkooi van fc Harlingen geopend waarna de open panna jeugdkampioenschappen van start ging. De jeugd van Harlingen kon zich hiervoor opgeven en er werd in verschillende leeftijdscategorieën gestreden om de titel: Panna Koning of Panna Koningin van Harlingen.

De organisatie bestaande uit Jelmer Kooistra, Remko Zandberg, Arjan Outhuijse, Jesse Mulder en Evan van Sertima.

Panna voetbal is in het straatvoetbal niet meer weg te denken. De steeds toenemende variant is erg populair bij de jongeren. Panna staat voor poorten wat eigenlijk betekend de bal door de benen van de tegenstander spelen. Dit levert directe winst op. Het is snel, oogt spectaculair en wordt gespeeld onder een heerlijke beat van je eigen muziek. Deze toernooien vindt je over de hele wereld, van de smalle straten in Rio de Janeiro, een pleintje in Amsterdam of onder de Eiffeltoren in Parijs. En woensdag speelde dit alles af in de pannakooi van fc Harlingen.

Categorie Onder 8 jaar
De organisatie had alles tot in de puntjes geregeld zodat maar liefst 30 teams in de leeftijd van 6 t/m 14 jaar konden strijden voor de prijzen. Om 14:00 uur werd de officiële straatbal voor het eerst in beweging gebracht door de JO/MO-8 teams. Het bleek meteen een finale te zijn tussen de “Power Girls” en “Vette Skills”. Maar na 30 seconden was de eerste panna al gevallen en dit brachten de “Power Girls” Meike Postma en Bente Mulder een directe overwinning op! Het team “Vette Skills” Järvi Koornstra en Lucas Vlieger eindigde hierdoor op een tweede plaats. Beide teams deden hierna mee met de JO/MO-10 categorie en deden dit voortreffelijk!

Categorie Onder 10 jaar
In de herkansingsronde van de Onder 10 ging de finale tussen “Pannamasters” Lanvin Warmerdam en Vince Tazelaar tegen “2Broertjes” Dani en Donnie van der Schoot. De “Pannamasters” waren een maatje te groot voor “2Broertjes” maar ze kregen de overwinning zeker niet cadeau! De finale in de categorie Onder 10 werd uiteindelijk gespeeld door “PannaDraakjes” Jesper Teerling en Luuk Smit tegen “Mied Ma’s” bestaande uit Karlijn Jagersma en Roos Kuperus. Er werd zo goed gestreden door de dames en ook de “PannaDraakjes” wilde alles nog één keer laten zien waarom ze in die finale stonden. En terecht, ze speelde een hele sterke finale en wonnen van “Mied Ma’s”.

Tijdens de voorrondes van de JO/MO-14 en JO/MO-12 werd het publiek getrakteerd op hele mooie moves van hoog kaliber. Deze dag kan voor fc Harlingen de boeken in gaan met de meeste panna’s op een dag. Het snelle en spectaculaire spel zorgde voor vele ooooooh’s, aaaaaah’s en gejuich voor favorieten maar ook zéker voor de underdogs.

Categorie Onder 12
Bij de categorie Onder 12 ging de winst in de herkansingsfinale naar “Ninja Turtles” Luuk Postma en Mente Brandsma. Zij waren te sterk voor “Duopenotti” Chris Tilstra en Moumen Armazy. In de finale van de winnaarsronde streden “De Lions” Ruben Keizer en Gijs van der Meijden en “De Zwervers” Jurre Jorritsma en Lars Helvrich voor het goud en zilver. Laatstgenoemde ging ervan door met het goud scoorden in de verlenging met de golden goal tegen.

 

Categorie Onder 14
De categorie Onder 14 was met 11 teams de grootste afvalrace van het toernooi. In de herkansingsronde gingen Thomas Zeilmaker en Levano Oegema oftewel “De Prutsers” er met de winst van door tegen “Anti aanval” Daan Mulder en Kenji de Rover. “De Prutsers” waren de favoriet maar konden in de eerste ronde geen vuist maken. Toch wisten “De Prutsers” het daarna in de herkansingsronde wél te laten zien met geweldige moves en werd de finale in die herkansingsronde terecht gewonnen van “Anti aanval”.

De laatste finale van de dag ging tussen “De Beasten” Jort Scheffer en Sil Kuperus die het opnamen tegen “Pannakillers” Meike Homminga en Mirte Postmus. De “Pannakillers” waren gefocust om een echte panna te geven terwijl “De Beasten” onverstoord door gingen met doelpunten maken. De panna bleef uit zodat de beslissing viel op de doelpunten na 3 minuten. “De Beasten” pakte hiermee de overwinning en het zilver was voor “Pannakillers”.

 

Het side-event Balletje Hooghouden werd gewonnen door Thomas Zeilmaker. Hij wist de bal maar liefst 319 keer te raken voordat de bal de grond weer raakte.

Fc Harlingen kan zeer tevreden en met een trots gevoel terugkijken op een zeer geslaagde dag. De organisatie heeft een vet toernooi weten neer te zetten voor alle jeugd in en rondom Harlingen wat goed is voor herhaling. Fc Harlingen bedankt de organisatie, alle hulp vanuit de club, de sponsoren  Jumbo Olaf Hermus Harlingen voor het fruit en water en Van der Meulen voor de prijzen. En wie weet….tot volgend jaar!

Sponsoren