Omschakeling was de winst bij de meisjes van JO12-1

13-09-2020

Omschakeling was de winst bij de meisjes van JO12-1 tegen St. Jacob JO12-1

De hele week hebben de meisjes weer lekker getraind en waren voorbereid op deze wedstrijd. Leidster Linda had echter deze week lamme vingers van het app’en en blaren op de oren van het bellen om een team richting St. Jacob te kunnen sturen. Tara meldde af met een gekneusde pols, maar wilde wel graag mee om haar team te steunen. Met het team gevoel zit het dus wel goed. Ook was een hoest, kriebel keel gevalletje, normaal kun je dan best voetballen, maar Corona is tegenwoordig de grootste tegenstander van ons allemaal en dan moet je helaas thuis blijven… Met enkele “leen” speelsters gingen we al vroeg op weg.

De tegenstanders waren een maatje te groot deze wedstrijd. Al snel stonden we achter en kregen veel goals om de oren. De kopjes gingen hangen en de speelsters speelden niet als een team. Marleen en leider Mark probeerden te coachen wat ze konden maar echt beter werd het er niet van. De ruststand was 11-0 in het voordeel van de thuis ploeg.

Marleen en Mark waren best een beetje boos op de meiden. Niet omdat je achter staat, zeker niet wanneer de tegenstander beter is. Maar je moet elkaar wel helpen, niet staan kijken of de keeper hem tegen houdt. Of als aanvaller de verdediging niet komt helpen. Als je drie keer een actie maakt en hem drie keer verliest, is het misschien een beter idee om de volgende keer over te spelen. Dus… de opstelling werd aangepast, 4 meiden in de verdediging en 3 op het middenveld. Dicht bij elkaar en vechten voor elke bal, elkaar helpen en de bal zo snel mogelijk naar voren.

De tweede helft ging het een stuk beter, ballen werden geblokt en tegenstanders werd het een stuk lastiger gemaakt. St. Jacob bleef beter, dat kun je niet veranderen en we kregen dan ook nog 4 tegen. Maar dat zijn er toch een stuk minder dan voor rust!

Dat “boze” verdween al weer snel in trots, de meiden hebben laten zien dat als het niet loopt in de wedstrijd dat ze om kunnen schakelen naar “vechten” en “knokken”, dát is de winst van vandaag!

Komende week weer lekker goed trainen, want zaterdag 19 september spelen we thuis tegen Vlieland.

Graag tot volgende week!!