Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Nieuwe hoofdtrainer Steffen Hansma

16-06-2020

Nieuwe hoofdtrainer Steffen Hansma heeft er zin in!

Toen Steffen Hansma begin dit jaar als nieuwe trainer aangesteld werd, wilde hij graag 1 op 1 kennis maken met de spelers. Maar door het hele Corona gebeuren was dat er nog niet echt van gekomen. Tot afgelopen donderdagavond. De gehele selectie was aanwezig tijdens de laatste training van Gerrie en dit was een mooie gelegenheid voor Steffen om zich voor te stellen aan de groep.

Steffen is getrouwd met Hillie, heeft 2 dochters en woont in Leeuwarden. Hij werkt al 35 jaar bij de dienstsociale werkvoorziening en is jobcoach. Als jonge jongen is Steffen bij DTD begonnen met voetballen en daar heeft hij tot zijn 16e gevoetbald. Daarna heeft hij 3 jaar op hoog niveau bij Cambuur gevoetbald maar door een slechte knie moest hij noodgedwongen stoppen. Wel heeft Steffen nog tot zijn 27e bij Stiens gevoetbald maar dat ging niet meer. Middels een kunstknie kan hij zich weer beter bewegen maar zegt zelf: “ik ben niet de snelste meer. Coachen en trainen lukt makkelijk maar meedoen wordt lastiger.” Bij Stiens heeft Steffen eerst jeugdteams getraind, waarna hij naar de senioren ging. In totaal is hij nu ongeveer 32 jaar trainer.

Als Steffen verteld welke clubs hij heeft getraind verteld hij over zijn periode bij R.K.V.V. Robur. “Ik heb Robur een jaar getraind en dat is mij uitstekend bevallen. Die Harlinger mentaliteit, dat Ouwe Seunen gedoe sprak mij wel aan. Dat was een mooi seizoen en toen ik wegging dacht ik nog, als ik ooit weer een keer terug kan dan sta ik daarvoor open. En toen werd ik gebeld. Ik had een mondelinge overeenkomst met Marum, een zaterdag club, en heb er goed over nagedacht maar heb toch de keuze voor Harlingen gemaakt”. Steffen laat weten dat hij fc Harlingen een leuke ploeg vindt waar veel voetbal in zit. Het stukje ervaring ontbreekt misschien nog om de puntjes op de “i” te zetten maar het is nu tijd om te oogsten. De nieuwe trainer geeft aan niet rigoureus van alles te willen veranderen maar hij gaat het stapje voor stapje doen want elke trainer heeft zijn eigen dingen. Steffen laat weten wel een samenwerker te zijn. De aanvoerder vindt hij belangrijk evenals de technische staf. “Ik heb het voetbal niet uitgevonden maar je moet kijken waar de spelers goed in zijn. Mijn visie is wel, als je wilt scoren moet je de bal wel veroveren”.

De voorbereiding is inmiddels in gang gezet en er is een plan van aanpak gemaakt. Uiteraard is het afwachten hoe het allemaal komt gezien de Corona maatregelen maar de regels en afspraken zijn gemaakt met zowel de spelers als de staf. Vanaf dinsdag 18 augustus beginnen de voorbereidingen en met assistent-trainer en tevens actieve speler Barry Hamstra en de leiders Sander Zeilmaker en Syb Vogel heeft fc Harlingen er het volste vertrouwen in en kijkt de vereniging uit naar het komende seizoen!

Sponsoren