Na 3 gespeelde bekerwedstrijden begint ook voor JO17-1 de competitie

20-09-2020

Na een 3-tal bekerwedstrijden waarvan de eerste verloren werd tegen Trynwalden, de 2e gewonnen werd tegen Birdaard en de 3e gestaakt werd op 2-3 tegen Drogeham – waar we verder maar geen woorden aan vuil zullen maken – was zaterdag 19 september het eerste competitieduel thuis tegen Sneek Wit Zwart JO17-2.

Na een wat rommelige warming up i.v.m. een nog te maken teamfoto starten we in de volgende opstelling:
(afwezig of niet spelend i.v.m. blessures waren Luuk, Luc Pieter, Jesper en Keaton)
Daarom hadden we Hessel Faber en Lahcen Fagouss geleend.
Op keep Hessel. Achterin centraal Niels en voorstopper Mika, links Jordy en rechts Mika.
Midden links Ruben, mid Allard en rechts Tijmen met op de 10 Jort.
Voorin 2 buitenspelers Boaz en Ronin. Op de bank starten Inrique, Beau en Lahcen.
Er was een duidelijke opdracht meegeven; gelijk druk zetten, maar vooral goed opbouwen en de bal het werk laten doen.

fc Harlingen begon goed aan de wedstrijd en er werd goed gecombineerd en opgebouwd vanuit de achterhoede, dat zien we graag! Gelijk druk erop en diverse keren dreiging richting de goal van Sneek. Er werd goed gevoetbald, opbouwend vanaf de verdediging, keeper deed goed mee en via het goed spelende middenveld werden beide spelers voorin goed gevonden. Dit resulteerde echter nog niet in een goal. Na circa 20 minuten een wissel, Inrique erin en Ruben eraf. Hierna ging het goede spel door en enkele minuten later door een goede voorzet werd de 1-0 op het scorebord gezet door Inrique. Goed blijven voetballen en doordrukken was de boodschap vanuit de dug-out. Tot de rust nog diverse kansen maar met eigenlijk te weinig resultaat.

Eerst maar ranja, iedereen zat er goed in, vertrouwen genoeg dus opdracht na rust snel de 2e maken dat geeft wat meer comfort! In de 2e helft startte Beau voor Ronin en was er gelijk weer goed combinatie voetbal. Maar de 2e goal wilde maar niet vallen, hoeveel kansen heb je nodig werd al geroepen vanaf een zijlijn… maar ziedaar na ongeveer 25 minuten spelen door goed combinatievoetbal over het middenveld van Allard diep naar Thijmen die goed voorzet op Inrique die het net vond 2-0. Nog wat wissels uitgevoerd, het goede samenspel bleef erin en we roken de overwinning!

Het 3e doelpunt viel eigenlijk op dezelfde manier als de 2e en deze lag er 10 minuten later in; 3-0. Dit geven we niet meer weg… Sneek probeerde nog wel met lange ballen en probeerde druk te zetten maar de Harlinger verdediging kraakte niet en stond als een huis. Kort hierna nog de 4-0 ook weer door goed combineren en de vrije man vinden, het is zo gemakkelijk als het loopt. (lijkt in ieder geval zo).
Sneek kon vlak voor tijd nog iets terug doen, vanuit een hoekschop viel nog een rommelgoal, 4-1.. Hierna nog 5 minuten voetballen en de 1e winst in de competitie was een feit. De FOTO’S die Peter IJdema heeft gemaakt van deze wedstrijd zie je HIER

Goed gespeeld allemaal en als we dit vasthouden dan staan er nog mooie dingen te gebeuren. Hessel heeft een super invalbeurt als keeper gemaakt en ook Lahcen bedankt.

De reporter.