MO13-1 wint van Flevo Boys

03-12-2017

Fc Harlingen MO13-1 wint thuis van Flevo boys MO13-1

Na 3 overwinningen op rij stond vandaag de thuiswedstrijd tegen Flevo boys op het programma. Onze meiden staan op de 3e plaats en Flevo boys staan 8e. De wedstrijd begon 20 minuten later en dus werd er pas om 12.50 uur afgetrapt. Gelukkig was de mist inmiddels opgetrokken, wel was het erg koud en dus ging Sascha op zoek naar warme jassen en een plaid om de wissels warm te houden.

De wedstrijd begon en al snel kwamen de meiden van Flevo boys eruit en liepen ze alleen op Mirte af, de 0-1 was al een feit. Maar de meiden gaven niet op en al snel speelde het spel zich af op de helft van tegenstander. Het was druk voor de goal van Flevo boys; Meike, Rixt en Demi waren erg gevaarlijk maar het leverde geen doelpunt op. Even later kreeg Svenya een kans, maar helaas ging deze naast.

In de 10e minuut is het dan wel raak, Meike knalt met een droog schot de bal in het net. Fc Harlingen is sterker en de meiden voelen dat ook, af en toe komt Flevo boys er nog uit maar veel kansen krijgen ze niet. Er wordt steeds prima verdedigt. In de 20e minuut krijgen we een corner, Meike neemt deze en ze schiet de bal prachtig voor. De keepster probeert de bal te pakken maar ze werkt hem in eigen doel. We gaan rusten met een 2-1 stand.

In de 2e helft komt Flevo boys toch even goed uit de startblokken en in de 39e minuut gaat de bal via de lat over. De meiden schrikken hier toch even van en dus doet iedereen nog even een stapje harder. In de 45e minuut krijgen we opnieuw een corner. Meike staat weer bij de vlag en schiet de bal weer prachtig voor. En net als in de 1e helft werkt de keepster ook nu de bal in eigen goal. 3-1.

Zo eindigen we de middag ook. Een prachtige overwinning en een gedeelde 2e plaats. Op naar volgende week, dan reist dit gezelschap af naar Sneek.

Foto’s gemaakt door Peter IJdema: klik hier