Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Maak kennis met de trainers van de zomertrainingen bij fc Harlingen.

09-07-2020

Maak kennis met de trainers van de zomertrainingen bij fc Harlingen.

Initiatiefnemers Remko Zandberg en Stijn Schakenbos zijn nu 4 weken onderweg met de zomertrainingen bij fc Harlingen en zijn erg tevreden over hoe het allemaal verloopt. Maar wie zijn nu de trainers die elke week voor de verschillende groepen staan? We stellen ze graag even voor:

Remko Zandberg en Stijn Schakenbos
Beide jongemannen zitten volop in hun ontwikkeling als het om sporten gaat. Remko voetbalt zelf in het eerste elftal bij fc Harlingen en heeft als trainer al diverse teams getraind. Afgelopen seizoen heeft hij voor de groep van fc Harlingen JO13-1 gestaan en dit team gaat hij ook komend seizoen weer trainen. Stijn heeft dit jaar zijn wedstrijden bij Zeerobben 2 gespeeld en trainde mee bij het eerste elftal. Bij Zeerobben JO17-1 was hij assistent trainer en aankomend seizoen mag hij zich hoofdtrainer bij Zeerobben JO13-1 noemen. Naast het veldvoetbal spelen beide mannen ook nog eens zaalwedstrijden.


Stijn Schakenbos (L) en Remko Zandberg (R)

Nieuwe uitdaging
Op het CIOS in Heerenveen werken ze hard aan hun opleiding en leren ze voor Trainer Coach MBO niveau 4.  Alsof dat niet genoeg leerwerk is, zijn ze ook nog eens in opleiding bij de KNVB voor TC3! Toen ze vanuit school de opdracht kregen om een project te organiseren waarbij ze een groep trainers moesten coördineren werd er in eerste instantie gedacht aan een toernooi voor de Walking Footballers. Maar toen brak het Coronatijdperk aan. Er werd gebrainstormd over hoe nu verder en gaandeweg ontstond het idee om zomertrainingen te gaan organiseren voor de jeugd bij fc Harlingen. Voor Stijn was dit een hele nieuwe uitdaging aangezien hij nog geen verdere ervaringen bij fc Harlingen gehad had. “Maar ik kan zeggen dat het tot nu toe wel een heel leuke ervaring is” aldus Stijn. De ideeën werden verder uitgewerkt en de zomertrainingen bij fc Harlingen waren een feit!

Tevreden
Na 4 weken kan er een kleine balans opgemaakt worden en zowel Stijn als Remko zijn erg tevreden over hoe alles tot nu toe verloopt. Ze hadden nooit gedacht dat er elke week meer dan 65 kinderen op de zomertrainingen af zouden komen. Gelukkig gaat alles via aanmelding zodat Remko en Stijn precies weten waar ze aan toe zijn. Er wordt goed rekening gehouden met de leeftijden van alle kinderen zodat ze wel goed verdeeld worden onder leeftijdsgenootjes. En met de vele trainers die ze onder hun hoede hebben lukt het ook nog steeds om de groepjes klein te houden. “We hebben tot nu toe alleen nog maar blije kinderen gezien en daar doen we het natuurlijk voor!

Ontdekken
Met de zomertrainingen kunnen zowel leden als niet leden zich aanmelden en daar hebben beide heren bewust voor gekozen. “Voor de jongste jeugd is het juist leuk om zo een nieuwe sport te ontdekken. We zien veel kinderen die samen met hun vriendjes en vriendinnetjes meedoen en daarmee veel lol beleven.” Maar ondertussen zijn de trainingen ook gericht op het “beter worden in” het spelletje en zijn de trainingen juist ook geschikt voor de iets oudere jeugd. Vandaar ook de leeftijd vanaf 5 tot en met 17 jaar.

Trainers
Remko en Stijn vinden het belangrijk dat de trainers afwisseling hebben in de leeftijdscategorie waar ze training aan moeten geven. “Het is voor de kinderen belangrijk om de aanpak van verschillende trainers mee te maken maar ook voor de trainers blijft het erg afwisselend en leerzaam.” Het doel van deze trainingen is om de spelers en speelsters lekker te laten bewegen en te laten voetballen. Vanwege het hele Corona gebeuren zijn er al zoveel trainingen verloren gegaan dit jaar en door middel van deze zomertrainingen kunnen de spelers en speelsters toch weer fit raken voor het komende seizoen! Middels een kleine briefing vooraf aan de training weten de trainers precies wat de bedoeling is van die avond. Ja de beide mannen hebben dit prima voor elkaar! De zomertrainingen duren nog tot en met 21 juli. Meer informatie over de zomertraining lees je hier, hier en hier.

Foto’s van de zomertraining van dinsdag 7 juli vindt je hier


De trainers die elke week zomertrainingen bij fc Harlingen  geven zijn: Vooraan: Stijn Schakenbos en Remko Zandberg. Daarachter v.l.n.r.: Klaas Bouma, Arjan Outhuijse, Youri Bouma, Jelmer Kooistra, Jens van Sluis, Jesse Mulder en Evan van Sertima. Niet op de foto: Wiepke Zondervan en Ashley Nauta.

Sponsoren