Kenji krijgt niet 1 maar 2 panna’s van JO13

25-10-2020

De JO15-1 speelde afgelopen zaterdag een oefenwedstrijd tegen de JO13-1. Op voorhand was de uitslag al bepaald maar was dat wel zo?

De trainers en coaches waren het er over eens om te gaan oefenen. Eerst zouden we een mix team maken maar er werd toch gekozen om beide teams apart te houden. Zo konden we nieuwe tactieken uitproberen en het verder ontwikkelen van onze speelwijze.

De Onder-15 ging spelen in een 1:3:4:3 formatie, achterin zouden we 1 op 1 staan. Dat zou op het middenveld ten goede komen aan een overtal van spelers. We begonnen de wedstrijd onder het fantastische arbitrale trio Mulder, Smit en Koornstra. De warming-up werd trouwens verzorgd door Bote. Hij kwam met een bijna 2 meter grote geluidsbox aanzetten zodat Jelmer en Evan “ietsjes” harder moesten SCHREEUWEN om de boys in beweging te krijgen. Gelukkig deed de muziek dat wel.

Veel kansen weinig succes
De JO13 trapte af en liet goed spel zien vanaf het begin. De Onder 15 was nog wat zoekende met een extra mannetje dus op het middenveld. Toch waren er al snel kansen voor de onder 15. Het was alleen de afronding die zorgde dat de stand op nul bleef staan. Ook hele grote verdienste van de keeper en zijn verdedigers die het onze spitsen erg lastig maakte. Ze speelde met veel gedrevenheid tegen ons. En dat is mooi om te zien dat hoe sterk wij ook zijn ze toch door blijven knokken. En dat zorgde dat de 1 – 0 pas in de 25e minuut viel. De 2 – 0 liet niet snel wachten door een hele mooie combinatie van opkomende Viggo die de bal terug speelde op Nick. Rafaël kreeg de bal op een presenteerblaadje van Nick. En Raffy kon de 2 – 0 binnen tikken. De JO13-1 kwam er ook 3x gevaarlijk uit en dat zorgde voor de nodige spanning.  Vlak voor de rust kreeg Kenji een heerlijke panna tegen en dat leverde ook veel sensatie op.

Andere formatie, meer succes
In de tweede helft een andere opstelling en een nieuwe formatie 1:3:5:2
Waarbij de de vleugel middenvelders veel via de flanken konden doorbreken.
Het spel was nu één richtingsverkeer en dat had te maken door het goed bezet houden van de posities en de afspraken nakomen. De score liep uit en er werd besloten dat de Onder 13 met 2 man meer gingen spelen. Het was goed om te zien dat er veel geleerd is de afgelopen maanden. Mooie ingestudeerde hoekschoppen, vrije trappen en andere spelhervattingen vallen zo op z’n plek en hebben toegevoegde waarde.
De jongens van Jesse en Remko konden ook iets terug doen door goed gebruik te maken van de ruimte en samenspel. de eindstand was 11 – 1 maar het ging vooral om bezig zijn en nieuwe ontwikkelingen maken. Kenji had trouwens nog een panna gekregen van Wessel HAHAHA!

De onder 13 speelde zonder enige schaamte en dat moet ook zo, niks te verliezen. Groot compliment naar de keeper Lars die een sta in de weg was in beide helften. Onder 15 heeft laten zien nieuwe tactieken te kunnen toepassen. Ook voor hen is het goed geweest om te oefenen, doen wat er gevraagd wordt. Mooi om te zien.

Meer foto’s van deze oefenwedstrijd zie je HIER

~Verslaggever