Jongens van JO11-1 hebben geracet naar en tegen sc Terschelling

13-09-2020

Jongens van JO11-1 hebben geracet naar en tegen sc Terschelling
Zaterdag 12 september mocht de JO11-1 een wedstrijd spelen uit op Terschelling.  Met 2 man minder dan vorige week want Wouter en Frederick bleven aan wal.  Iedereen verzamelde zich voor de terminal van Doeksen en om 8.25 uur vertrokken we met de snelboot richting het eiland.

Op het eiland stond de bus gelukkig nog op ons te wachten (Judith had een dag van te voren gebeld met de chauffeur) en om 9.45 uur stapten we uit de bus en moesten we even rennen naar het voetbalveld. Hadden we gelijk de warming up te pakken. Snel omkleden en de keeper inschieten want om 10.00 uur gingen we los.

We moesten tegen de wind in spelen en het vroeg opstaan en de boottocht was in de eerste helft zichtbaar in het spel. We kwamen niet echt lekker in de wedstrijd en dat was te merken aan de 1-0 die Terschelling er met een harde knal in schoot. Bryan probeerde die bal nog tegen te houden maar zijn arm zwiepte toch wel hard naar achter toe. We kwamen al iets beter in het spel en dat zorgde er ook voor dat we met 1-1 de rust in gingen.

Snel een beker limonade erin en hup weer naar het veld. Daar werden nog even wat tactieken besproken. We hadden de tweede helft de wind mee en moesten net zo gaan spelen als vorige week. De tactische bespreking had geholpen want man man man wat vliegen de jongens over het veld. Mooi over spelen en dat resulteerde tot veel doelpunten én een mooie wedstrijd om naar te kijken.

Het scoreverloop:
Luuk 1-1
Jesper 1-2
Jens 1-3
Matteo 1-4, 2-5, 2-6 en 2-7 (HATTRICK!!!)

Na de wedstrijd snel naar de tassen (die hadden Janet en Judith al buiten staan) jasje aan en vlug naar de bus. Op de haven gauw de gewone schoenen aan en een lange broek. Samen nog even gauw kibbeling naar binnen smikkelen en toen de langzame boot weer op. Eindelijk konden ze in alle rust genieten van een lekker bakje patat want ja dat hadden ze wel verdient!

De 3 punten gaan mee naar Harlingen.
Luuk, Daan, Matteo, Thije, Jinne, Mike, Rutger, Jens, Bryan en Jesper wij zijn trots op jullie dat jullie je zo goed hebben gedragen op de bootreis en busreis heen en weer met deze Corona regels en snelheid. Op naar volgende week dan mogen jullie weer een thuis wedstrijd spelen en zijn jullie eigen leiders er weer.