JO19-1 boekt wederom resultaat

03-12-2017

JO19-1 boekt wederom resultaat: En dat is drie!

Onder leiding van onze Seun Coockie werd afgelopen donderdag de voorbereiding getroffen tijdens de training.
14 Spelers waren van de partij en die opkomst willen we minimaal iedere training zien. Natuurlijk zijn er schoolse activiteiten en dat is zeer belangrijk. Afgelopen dinsdag waren die er veel en een aantal hadden nu ook eenmaal werkverplichtingen. We bieden onze Seuns hulp aan bij het plannen van hun weekagenda want plannen zal ook voor hun verdere carrieres van groot belang zijn. Soms (en dat was afgelopen dinsdag het geval) valt alles samen en dit noemen we “incidentele overmacht”.

Op de koude zaterdagochtend werd er om 09.30 uur verzameld voor vertrek richting het mooie Makkum. De JO19 spelers van Makkum maken een wisselend seizoen mee. Eind oktober nog 1-1 spelen tegen de nummer 2 van onze competitie LSC1889 en daarna erg weinig gepresteerd. Zij hebben dus wat recht te zettten. Dit heb ik onze Seuns dan ook meegegeven voorafgaand aan de wedstrijd: geen ruimte voor onderschatting dus en dit keer een tegenstander van ander kaliber dan de voorgaande 2 wedstrijden!

Om 11.00 uur hadden we de toss verloren maar mochten we wel de aftrap nemen. De uitstekende scheidsrechter (de heer Rolsma) had prima oog op het spel. Over en weer was er dreiging voor de goals. Onze Seun Egbert Jan stond ook nu weer scherp te keepen en dat is fijn voor een team zoals ons dat veel op de aanval speelt. Toch waren de kansen van onze Seuns groter dan die van onze gastgevers. Het bleef een aantal malen billen knijpen maar in de eerste helft slaagden wij er in om de “nul” op het het scorebord te houden in verdedigend opzicht. Een aanval door de as (als zovele-) kwam op rand 16 bij Remko die niet veel tijd en ruimte nodig had om af te drukken: 0-1. Ik zag van afstand dat er een rare hobbel deel uitmaakte van het zondagsschot. Een hobbel waar ook de tot dan uitstekend keepende goalie van Makkum dor werd verrast! Dit doelpunt viel op een heel gelukkig moment: Enkele minuten voor de rust.

In de rust gaf iedereen aan dat het eigenlijk slecht ging. Op de vragen “wat ging er slecht” en “waar ging het slecht” was het antwoord duidelijk: “overal”! Hoe we het kunnen verbeteren daar wist ik als coach wel raad mee want we brachten simpelweg te weinig energie op de mat. Overigens dit vooral in de voorste linie die stuk voor stuk rijp waren voor een wissel. Het doelpunt van Remko verbloemde eigenlijk dit geheel. Toch was iedereen er zich van bewust en we besloten met zijn allen om er een 2-tal tandjes bij te doen. Ook werd benadrukt dat de defensie en het middenveld het helemaal niet zo slecht deden. Vooral Peter stond als “spielmacher” een puike wedstrijd te ballen en even maakte ik een vergelijk met “Schwartzenbeck”, iemand uit mijn eerste WK nachtmerrie in 1974: oek niet van de bal te krijen!

Afijn, de scheids klopte aan en we gingen weer los als vanouds: super beroerd! Dankzij een klasse actie van Seun en keeper Egbert Jan hielden wij het toen nog droog achterin. Seun Bas gaf aan dat hij een tik had gehad op zijn enkel en hij liep er maar ongelukkig bij. Gelukkig hadden wij de uitgeslapen Riccardo op de bank zitten die op dezelfde positie de laatste weken ook zijn mannetje staat. Die invalbeurt van Riccardo daar ga ik het de komende week nog vaker over hebben. Met alles wat Riccardo aan inzet had, van controle was minder sprake. Zo leidde onze Seun de gelijkmaker in want hij tikte onbedoeld de tegenstander tegen het scheenbeen. 2 Minuten eerder kwam hij er mee weg en nu moest hij er aan geloven: penalty. Waar ik dacht dat de bal tegen de paal of laag geschoten zou gaan worden (ook een kwaliteit van onze Seun Egbert Jan om dit af te dwingen) werd de bal eerst tegen paal 1 geschoten, daarna tegen paal 2 voordat er contact werd gemaakt met het doelnet: 1-1 was op dat moment zeker de juiste verhouding. Zo schoten onze gastgevers daarna nog 3 keer tegen paal en lat alvorens wij ook aan konden tonen dit kunstje te beheersen (Seun Remko). Geheel op doorzettingsvermogen sleurden wij er een corner uit zo’n 20 minuten voor tijd. Martin ging maar eens mee naar voren. Tijdens zijn vooractie riep hij om de bal – twee verdedigers in zijn slipstream meenemend. De dreiging van een schot was voldoende om er daarna met een linkse overstap vervolg aan te geven. Dit bracht Seun Remko (ook van dezelfde slipstream gebruik makend) in stelling om genadeloos en met grote precisie de bal in de touwen te jagen: 1-2. Geheel tegen de verhouding in overigens want de druk van v.v. Makkums kant was tot dat moment erg groot! We hielden de voorsprong vast en dat door tomeloze inzet van de hele ploeg. Dit keer waren wij het die een lesje effectiviteit gaven. Weinig kansen geschept maar wel scherp in de afronding. De uitstekend leidende scheids verdiende van ons een vet compliment en hij blies voor het einde van de wedstrijd. Enorme vreugde en kameraadschap aan onze zijde! Knuffelmomenten met spelers en toeschouwers. Huilende moeders en trotse vaders. Goh wat is het toch leuk om 3 wedstrijden te winnen!

Volgende week hebben we een appeltje te schillen met de Klokkendieven uit de buurt. Zij gaven ons in de beker een klop nadat wij al zuurstof gebrek hadden ervaren vanwege onze geweldige Visserijdagen. Ach, was het maar weer zaterdag!

Een trotse trainer en Ouwe Seun tegelijk…