JO17-2 wint met ruime cijfers

13-10-2020

JO17-2 wint met ruime cijfers

Zaterdag 10 oktober kreeg de JO17-2 Franeker op bezoek. Een echte derby dus en deze wedstrijd moest koste wat kost gewonnen worden. JO17-2 begon met de volgende 11:

Keeper: Jaimy. De verdediging bestond uit: (v.l.n.r) Jordin, Robbin, Michel, Bono. Het middenveld: Stan, Tijs, Sawwa. De 3 aanvallers waren Kai, Thijs, Siem.

Na de ruime 2-10 overwinning vorige week op Workum hadden de jongens er alle vertrouwen in dus daar lag het niet aan. Waar het de eerste 2 minuten wel aan lag was scherpte, want na 20 seconden lag de bal al achter Jaimy en stond Harlingen met 0-1 achter. Gelukkig gingen de koppies niet omlaag want binnen een minuut maakte Sawwa met een prachtige solo er alweer 1-1 van. Maar Franeker dacht wat Harlingen kan kunnen wij ook dus na een goed lopende aanval maakten zij er weer snel 1-2 van en kon de JO17-2 weer opnieuw beginnen. Maar gelukkig bleven de Ouwe Seunen positief en gingen ze weer volop in de aanval wat resulteerde in mooie goals want na de 2-2 ging het hard. Voordat Franeker het door had stond het 6-2 met de rust! Dit was natuurlijk super van de jongens helemaal na die 2 vroege tegengoals.

Ondertussen had trainer Arjan het enige gewisseld, gastspelers Jort en Keaton van de JO17-1 kwamen erin. Jaimy was van de goal afgegaan en daar stond nu Wietze voor in de plaats. Maar fc Harlingen ging in de tweede helft vrolijk door waar ze de eerste helft mee geëindigd waren want via prachtig lopende aanvallen werden de 7-2 en de 8-2 gemakkelijk gemaakt. Even leken de jongens de concentratie te verliezen en daar profiteerde de Franekers van want zij maakten de 8-3, 8-4 en ook nog de 8-5. De wedstrijd begon steeds meer op een potje handbal te lijken met deze scores. Jaimy kwam voor de laatste paar minuten nog in de spits en met een goede actie omspeelde hij 2 verdedigers en legde hij de bal panklaar voor Siem die zo de 9-5 binnen kon schieten. Het slotakkoord kwam van Tijs die de bal aannam op 25 meter van de goal en met een keiharde pegel schiet hij de bal zo in de bovenhoek 10-5.
Even daarna floot scheidsrechter en trainer Wiepke Zondervan af en werd zo de derde zege oprij geboekt voor de JO17-2.

Aanstaande zaterdag is er geen wedstrijd op het programma. Hopelijk vallen de maatregelen mee en kan er 24 oktober weer worden afgetrapt want dan staat er weer een derby op het programma namelijk een uitwedstrijd tegen Zeerobben om 11:00 uur.

Arjan Outhuijse.