Nieuws Blijf altijd op de hoogte

JO15-1 wint met ruime cijfers van SC Terschelling

12-09-2021

De tweede wedstrijd in de beker was een duel om de wadden. Tegenstander Terschelling kwam op bezoek bij ons. Ze hadden hun eerste wedstrijd verloren en wij speelde gelijk vorige week. Dat betekend dat het nog alle kanten kan opgaan en dat we het zelf in handen hebben.

De opstelling vandaag was totaal anders ten opzichten van de vorige wedstrijd. In een 5:3:2 formatie speelde de volgende spelers: Koos, Sven, Thomas, David, Viggo, Jurre, Chris, Wessel, Moumen, Finn en Jesse. De wissels waren RafaΓ«l en Bono.

De scheidsrechter floot voor de wedstrijd en meteen is duidelijk dat de bezoekers een kopje groter zijn. Toch zijn wij de voetballende ploeg die het meeste balbezit heeft. Na 7 minuten te spelen en wat kleine kansen te hebben gehad mag Terschelling aanvallen. Via een inworp bij de achterlijn wordt een spits in vrijstelling gebracht. Die op de eerste paal kan lopen, de stuiterende bal over Koos kan wippen en de andere spits half koppend de bal tegen de binnenkant paal kopt (0 – 1)

ZIJN WE NU WAKKER!! Werd er door de coach geroepen. En ja we waren wakker want niet veel later werd het gelijk. De bal ging in de verdedigende linie goed rond en opkomende back Sven werd diep gestuurd. Met snelheid richting de achterlijn gaf hij de bal hard en laag voor. De verdediger kon de bal nog pareren maar niet voldoende genoeg en belanden de bal achter de doellijn (1 – 1).

De middenvelders bleven goed in het centrum waardoor er meer ruimte lag aan de zijkant. Dit werd goed benut door Jurre en Sven. De bal werd in het strafschopgebied getoucheerd met de hand en dat betekende een penalty. Chris nam de penalty, laag onder de keeper door was genoeg maar de volgende keer mag die wel wat harder worden ingeschoten (2 – 1). De Havenstedelingen bleven goed voetbal laten zien. De bal ging veel beter rond en er werd uitstekend vooruit verdedigd. De hoekschoppen waren ingestudeerd en dat was fraai om te zien.
Korte variant pakte heel gevaarlijk uit. En een lange variant leverde in de 22e minuut een doelpunt op. Chris zette de bal voor op de goed inlopende Virgil van Dijk / Captain Amhar en zag zijn koppende bal tegen de touwen aan knallen (3 – 1). Tot de rust was het vrij rustig voor Koos. De spits van Terschelling nr13 was een gevaarlijke krullenbol maar Viggo en Thomas hielden hem gedempt. Alleen Finn moest even 5 minuten naar de kant en speelde we met 10 man verder tot rust. Hij werd bijna door de boarding geduwd en dat liet hij merken dat hij daar niet van gediend is. De altijd rustige en vriendelijke Finn kon even een korte pauze houden en dat deed hem goed.

In de rust werd er nog besproken dat linies korter op elkaar moeten zitten en dat de bal niet direct naar voren moet. Wel fel blijven verdedigen want Terschelling gaf niet zomaar op. Ze wisselde de doelman en brachten voetballend meer de tweede helft. Bono die de eerste helft al goed was ingevallen speelde sterk en kwam ook vaak op langs de zijkant.

Rafael was ook de eerste helft al ingevallen en deed zijn rol ook prima. Hij ging de tweede helft op het middenveld spelen naast Chris en dat deed hij erg goed. Een hoekschop werd afgeslagen en via David kon de bal worden voorgezet. Hij gaf de bal op maat bij de tweede paal waar Finn op het juiste moment op de juiste plek kon binnenkoppen (4 – 1). Na dit moment volgde een slordige periode waarbij de thuisploeg te veel wilde aanvallen en dit niet goed uitspeelden. Lange ballen niet te belopen. 1 tegen 1 acties aangaan in plaats van drie hoekjes te vormen.
Ook de eilanders gingen weer beter voetballen en dat bracht ook weer gevaren mee maar Koos en zijn manschappen hielden stand. Sven deed wat ie in de eerste helft ook deed. Alleen zijn voorzet belandde over de keeper in het doel. Gewoon een bewussie (5-1) volgens Sven.

Wat wel een bewussie was dat was het volgende doelpunt. Thomas zag de kleine doelman iets te ver uit zijn doel en vanaf ongeveer 20 meter met een uitstekende lobpass vloog de bal met een mooie boog over de keeper (6 – 1). Het spel ging er weer beter uitzien. Wessel kwam in stelling maar miste op een haar na het doel. In de slotfase werd Finn net buiten het strafschopgebied onderuit gehaald. Moumen zat op de bank dus was het de beurt aan Chris. Die liet op zijn beurt zien dat hij ook de specialist kan zijn in vrije trappen. Met een droge knal schoot hij de bal laag in de onderhoek, de keeper raakte de bal nog wel maar de bal was te hard en zette de eindstand op 7 – 1.

Foto’s van deze wedstrijd zijn gemaakt door Peter IJdema en deze zie je hier:Β https://flic.kr/s/aHsmWC9fhA

Al met al een fantastisch prestatie, en zeer aantrekkelijk voetbal laten zien. De goed leidende scheidsrechter M. Koornstra en assistent scheidsrechter W. Brander kunnen terug zien op een leuke pot voetbal waarbij zij uitstekend werk hebben geleverd.

Volgende week staat een uitwedstrijd op het programma in de beker.

Sponsoren