Nieuws Blijf altijd op de hoogte

JO15-1 te sterk voor Minnertsga JO15-1

14-09-2020

Zaterdag 12 september speelde JO15 zijn laatste bekerwedstrijd. We zitten aardig in de juiste flow met de jonge talenten van coach Evan. Voor de wedstrijd begonnen we vroeg met een stevig ontbijt. De spelers hadden dit zelf voorbereid. Er werd door iedereen lekker gesmikkeld vooraf het tactische strijdplan van Jelmer en Evan werd besproken.

De selectie begon met de volgende 11 spelers in het veld:
De doelman van dienst was Koos.
Zijn verdediging werd versterkt door 3 talenten Thomas, Viggo en Daan AKA Davies.
Het middenveld in ruitvorm met Centraal verdedigend Finn Janssen aan de start.
LM Jurre en RM Sven. De KAM (CAM centraal aanvallend middenvelder) was Nick.
Voor hem stonden Isabella als left-winger en Kenji aan de rechter vleugel. De spits was Finn Koornstra. Naast Bote zaten Davy en David eerst even op de bank. Rafael als reserve vanwege zijn blessure opgelopen in de wedstrijd tegen Zeerobben van vorige week die met 4 – 0 gewonnen werd.

De wedstrijd was een kwartier oud voordat het eerste doelpunt viel. Niet dat het spel zoals vorige week in de eerste helft heen en weer golfde. Nee, het was fc Harlingen die de kansen verspeelden.  Maar in de 16e minuut een vrije trap van 27 meter van het doel. Nick is hiervoor de gekozen man en opnieuw liet hij zien waarom. Een streep en de keeper kon deze alleen maar met de vingertoppen aanraken. Het was niet genoeg en dus een verdiende voorsprong van 1-0.

fc Harlingen begon met een 3:4:3 formatie maar ging voor de zekerheid met 4 verdedigers spelen. Na 25 minuten gaf Finn Janssen aan niet verder te kunnen spelen. Verstandig besluit van hem want herstellen is belangrijk.  David nam zijn positie over als laatste man en ook Davy kwam binnen de lijnen voor Jurre.  We besparen jullie alle verschuivingen maar het één en ander werd wat uitgeprobeerd.  Ook tactisch gezien slim want de volgende tegenstanders kunnen altijd meelezen. In de 24e minuut vergroten de haven stedelingen de voorsprong met 2 – 0; via een hoekschop van Nick kwam de bal bij Kenji. Hij probeerde te koppen maar dat ging niet helemaal lekker. Toch bleef hij in balbezit waardoor hij alsnog kon scoren.

De net ingekomen Davy kon de 3 – 0 aantekenen toen Daan goed voor zijn man de hoge bal onderschepte en hem meegaf aan Davy die een te slap schot loste waardoor de keeper vrij gemakkelijk kon stoppen. Ook Isabella had een opgelegde kans, met haar binnenkant voet iets te voorzichtig net over het doel. Niet veel later was het wel raak. Finn Koornstra wist goed voor zijn man te komen. De voorzet die volgde was te scherp en de keeper leek de bal te hebben. Maar liet de bal los en dan is Finn K. er als de kippen bij maar hij kon geen kracht geven waardoor de keeper hem kon tegenhouden. Helaas had de keeper de bal niet goed verwerkt waardoor de bal alsnog over de doellijn passeerde 3 – 0. Vlak voor de rust hadden we een vrije trap aan de rechterkant rondom het strafschopgebied. Beheerst plaatste Nick deze op het hoofd van Kenji. Kenji kon de bal doorkoppen naar Davy. Die met een prachtige volley de bal over de doelman plaatste 4 – 0.

In de rust werd besproken wat goed ging en wat beter kon. Achterin stond er een sterk block waardoor de bezoekers op een hoekschop en een afstandsschot niet gevaarlijk zijn geweest. Het middenveld combineerde met elkaar en zo konden de spitsen in stelling worden gebracht.

Ook de tweede helft was het éénrichtingsverkeer maar ook erg slordig in de afronding. Sven kon de bal er zowat in lopen maar miste scherpte en kracht. De aanval was nog niet over en via een voorzet van Kenji op Davy was het wel een doelpunt 5 – 0. Ook Jurre speelde erg sterk net als Sven op het middenveld. Jurre zag zijn schot geblokt worden door de verdediger. Finn Koornstra speelde Davy diep. Hij kon de bal inhouden en de keeper was ook uitgekomen. Met een mooie voorzet bereikte de bal Kenji. Kenji probeerde voor de 3e keer te scoren met het hoofd. Maar ook dit doelpunt was niet van het hoofd maar de schouder. Ach ja, die tellen ook gewoon als doelpunt 6 – 0.

De spelhervattingen gaan echt goed. Zowel de inworp als de hoekschoppen leveren vaak al kansen op. De hoekschop werd van de rechterkant genomen door Daan. Isabella bood zich kort aan en kon goed terugkaatsen op Daan. Hij speelde Nick in. Die met een goede vooractie vrij kwam en wegdraaiend bij zijn tegenstander een vies doelpunt maakte. De keeper werd verrast door het puntertje van Nick 7 – 0. Thomas zorgde voor een goede aanval uit een inworp. Kenji kwam inlopen en nam zijn directe tegenstander mee. De ruimte was daar ontstaan en Sven dook er in met de meegeven bal van Thomas. Viggo ontregelde het spel van de gasten op een zeer snelle en stevige aanpak. (binnen de lijnen van het KNVB voetbal). Geen kata-seoi of uki-otoshi was voor deze voormalig “wereldkampioen” judoka een probleem. Hij scoorde 10 ippons en een waza-ari deze dag!

Ook David zat er sterk bij vooral door zijn lengte en kopkracht voorkwam hij dat Minnertsga deze wedstrijd de lange bal kon hanteren. Koos had in de tweede helft 1 bal te verwerken die tegen de paal zo in z’n handen werd geschoten. Gelukkig maar want Koos kampte met een blessure maar speelde toch door. Wat een held!  Iedereen verdient een dikke voldoende vandaag zelfs Bote en Jelmer die fanatiek mee glunderde bij elke doelpunt.  Daan scoorde een doelpunt met een bekeken binnenkant voet boogballetje 8 – 0. En Kenji maakte zijn derde van de dag! Een Hattrick en tevens de eindstand 9 – 0.

We waren sterker dan Minnertsga maar ook de bezoekers krijgen complimenten want zonder gezeur bleven ze toch door voetballen en probeerde ze het ons lastig te maken, vooral in onze aanvallen. Wij moeten zorgen dat we scherp blijven en de kansen die we krijgen nog meer omzetten in doelpunten. Al met al een geweldige overwinning en een leerzame dag. Na de wedstrijd zorgde coach Evan voor de vetgehaltes door iedereen een hamburger te serveren.

De bekerronde komt hiermee ten einde en we kunnen terugkijken op een wel geslaagd avontuur in deze fase van de beker. St.Annaparochie gaat door en wij zijn terecht tweede geworden boven onze rivaal Zeerobben. Voor Minnertsga was een vierde plek weggelegd en nu?

Nu gaan we ons opmaken voor de competitie in de 1e klasse. Tegenstander is volgende week LAC frisia thuis om 11:30 uur. Aankomende dinsdag gaan onze talenten het opnemen in een oefenwedstrijd tegen fc Harlingen JO17-2. De wedstrijd is om 18:00 uur aan de sportpark vierkantsdijk.

~Verslaggever JO15

Sponsoren