JO15-1 speelt nuttige oefenwedstrijd

16-09-2020

De samenwerking tussen trainers, leiders en spelers dat zit wel goed. Bij fc Harlingen is dat goed voor mekaar. Afgelopen dinsdagavond rond een uur of zes staan daar twee jeugdige teams tegenover elkaar. De JO15-1 en JO17-2 speelden onderling een oefenwedstrijd en deze was zeer nuttig voor beide ploegen. Het arbitrale trio bestond uit spelers van de JO19. Dat is wel een groot compliment binnen onze vereniging. Martijn Homminga als scheidsrechter en aan de zijlijn stonden daar Youri Bouma en Wiepke Zondervan. Laatstgenoemde was tevens ook als coach-trainer bij de JO17-2.  Arjan Outhuijse (speler van het 1e) is daar ook coach-trainer en hij begon met z’n ploeg de eerste wedstrijd van het seizoen. Reden genoeg om deit oefenduel door te laten gaan want voor Jelmer Kooistra (speler van het 1e) en zijn jonge talenten staat er zaterdag de eerste wedstrijd van de competitie in de 1e klasse op het programma.

De JO15-1 kwam sterk en verdiend op voorsprong na 6 minuten gespeeld te hebben. Davy wist de bal met een geplaatst schot de keeper te verrassen in de korte hoek. Het spel speelde zich vooral af op de helft van de tegenstander JO17-2.  En waar in eerdere wedstrijden te snel werd gevoetbald kwam het nu erg goed uit de voeten met prachtige combinatie voetbal. Tiki taka en kort kort lang waren de oplossing om de fysieke jongens van JO17-2 te overwinnen. En met balbezit kan de tegenstander ook niet scoren dus het was een verbetering voor de talenten van coach Jelmer. De arbiter Martijn Homminga kon niet anders na de stip wijze toen snelle Kenji onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. Hij nam zelf de penalty, (nooit doen?) jawel, heel beheerst de keeper in de verkeerde hoek gebracht 2 – 0.

JO17-2 kon kort daarna iets terug doen. Toen Sawwa de bal al draaiend over onze keeper Koos kon schieten, 2 -1 en de spanning was weer terug. De kansen waren er voor JO15-1 meer maar je moet ze wel maken nog. We hadden hulp vanuit de JO13-1 omdat we kampten met i.v.m ziekte en blessure. Ja, er zijn meer talenten bij de club dan JO15 en dat is prachtig om te zien dat ook zij bereid zijn om met ons mee te doen. Milan Jager en Jesse Smit waren bij de selectie toegevoegd voor deze oefenwedstrijd. Niks te verliezen en zo speelde ze ook, lekker gretig en fel. Jesse maakte in z’n debuut ook nog eens de mooiste goal van de avond. Hij controleerde de bal en nam deze kort mee om vervolgens een knal te lossen. De bal belandde keihard tegen de touwen aan 3 – 1. Davy maakte zijn 2e van de avond met een goed uitgespeelde aanval 4 – 1.  JO17-2 kon voor rust nog wat terug doen met een opnieuw hoge bal 4 – 2.

In de korte rust konden we even op adem komen en kort evalueren van de gespeelde eerste helft. Zaak was om dit niet uit handen te geven en lekker door te voetballen met de goede opgezette 2 – 1tjes en de drie hoekjes. Ondanks dat we veel kansen hadden kwamen we niet meer tot scoren toe. De tegenstander kon nog wel scoren 4 – 3 maar de kans op een gelijkmaker bleef uit. Dat kwam door goed verdedigend werk door Sven, David, Viggo en Daan. Op het middenveld stonden er verschillende spelers maar voor een groot deel was het weer uitstekend werk door Nick, Jurre, en Milan. Voorin wisselde het ook van spelers waardoor wij als trainersstaf weer veel nieuw oefenstof konden opdoen. De voorhoede Finn, Davy en de van blessure teruggekomen Rafael konden samen met het jonge talent Jesse ook veel afwisselen.

De wedstrijd werd keurig tot een einde geleid door de scheidsrechter en zo konden we terug kijken op een zeer nuttige oefenwedstrijd waarin wij doelen hebben bereikt. JO17-2 heeft wedstrijdritme opgedaan en konden met hun fysieke krachten van ons combinatievoetbal leren. Wij hebben weer geleerd en dat is het allerbelangrijkste.

fc Harlingen JO15-1 – fc Harlingen JO17-2 (4 – 3)

Ready voor Frisia JO15-2 !!!
Die staat gepland op zaterdag 19 september 2020 om 11:30 uur!

~Verslaggever JO15-1