JO14-1 Moeizaam tweede bekerduel tegen SJO Arum/Stormvogels ‘64

12-09-2021

Zaterdagochtend 11 september speelde JO14-1 de tweede bekerwedstrijd in Achlum tegen SJO Arum/Stormvogels ’64. Het basiselftal bestaat uit Lars, Milan, Mente, Arad, Kordian, Eelco, Gijs, Viggo, Luuk, Wesley en Julian. Op de bank Tiffan.

Na intrappen op een vers gemaaid grasveld gaat fc Harlingen met frisse moed van start. Er wordt direct druk gezet en dankzij goede communicatie wordt de bal goed rond gespeeld. In de eerste fase vindt de wedstrijd vooral op de helft van de thuisclub plaats, maar het blijft bij een kans van Julian die net naast schiet. fc Harlingen weet elkaar goed te vinden, maar Stormvogels is scherp en weet aanvallen vaak te onderscheppen. Zeker in de directe duels zijn ze fysiek erg sterk. Lars staat sterk te keepen en weet een zekere goal knap te redden. Vlak daarna weet Milan met een sterke sliding een zekere kans van Stormvogels te voorkomen.

De verdediging staat sterk en er wordt goed met elkaar gecommuniceerd. In de 20e minuut komt Stormvogels met 1-0 voor middels een ietwat dubieuze goal, maar desalniettemin knap ingeschoten. fc Harlingen lijkt wat overrompeld wat een minuut later de 2-0 tot gevolg heeft. Even is het tempo er wat uit en de jongens proberen elkaar weer te vinden. Dit lukt en een lang schot lijkt de keeper even te verrassen, maar hij grabbelt de bal toch uit de goal.

Stormvogels zet een tandje bij en helaas heeft dit 3 snelle treffers tot gevolg. Vlak voor rust weet Lars de schade nog enigszins te beperken en blijft het bij 5-0.

Begin tweede helft zijn de jongens weer vaker voor de goal van Stormvogels, maar helaas weten ze de 6-0 niet te voorkomen. Stormvogels blijft fysiek sterk en creëert veel kansen. In de 14e minuut van de tweede helft is er een mooie rush van Julian over de linkerflank, gevolgd door een mooie voorzet op Luuk, die de kans niet weet te verzilveren en over schiet. Mooie aanval. In het laatste gedeelte van de wedstrijd blijft fc Harlingen vechten en jagen op een tegentreffer, maar ondanks alle inzet en strijdlust blijkt Stormvogels vandaag een maatje te groot en weten ze er nog 5 in te schieten wat een eindstand oplevert van 11-0. Sterk gespeeld van Stormvogels en trots op fc Harlingen dat ze ondanks het wedstrijdverloop toch blijven voetballen en niet opgeven.
Volgende keer beter.