JO14-1 lijdt nederlaag in eerste bekerwedstrijd

06-09-2021

Op zaterdagmorgen speelde JO14-1 een bekerwedstrijd tegen FVC JO14-1. Het basiselftal bestond uit Lars, Mente, Milan, Arad, Kordian, Eelco, Viggo, Gijs, Wesley, Moumen en Julian.

In het begin was het aftasten, er werd ook een paar keer buitenspel gelopen. Het eerste schot was van Eelco, dat uiteindelijk door de keeper van FVC werd gepakt. Aan de andere kant had Lars de bal klemvast na een uitbraak van FVC. fc Harlingen werd sterker, wat resulteerde in een kans voor Luuk na een pass van Wesley. Even later kwam de bal na een onderschepping van Viggo bij Gijs die over schoot. Zo volgden nog een paar goede mogelijkheden voor fc Harlingen, maar ook FVC had een grote kans die voorlangs ging. Op slag van rust leek Moumen de 1-0 te maken, ware het niet dat er buitenspel was geconstateerd. De mannen gingen ondanks een overwicht met een 0-0 stand de rust in.

Al snel werd het in de tweede helft alsnog 1-0, nadat Luuk een pass van Moumen goed afrondde. Helaas kantelde de wedstrijd hierna. De sfeer werd grimmiger, er verliet zelfs een speler van FVC het veld na het toewensen van een ernstige ziekte aan de scheidsrechter. FVC kon vervolgens de 1-1 maken. Uit een corner werd het 1-2, en vlak voor het einde van de wedstrijd kreeg FVC een strafschop. Lars pareerde deze prima, echter kwam de bal via de lat weer het veld in en werd de eindstand 1-3 aangetekend.

Een wedstrijd waaraan door meerdere redenen geen goed gevoel werd overgehouden. Volgende week zaterdag treedt JO14-1 aan tegen SJO Arum/Stormvogels ’64 in Achlum.