JO13 presteert goed op KNVB zaalvoetbaltoernooi

03-01-2018

De teams waren al een paar weken bekend. Maar toch duurde het even voordat de beide teams in actie mochten komen. De verwachtingen waren hoog… Vandaag, 3 januari 2018, vertrok er een delegatie naar Leeuwarden om het in de  Sporthal Wiarda te gaan bewijzen.

Team 1 (Finn de G., Milan, Finn J., Jort, Sil, Jasper en Niels) was als eerst aan de beurt waarbij de tegenstander Leeuwarder Zwaluwen waren. Na wat aftasten werd uiteindelijk voor beide teams het goal niet gevonden en bleef het bij 0-0. De tweede wedstrijd was tegen Nicator en fc Harlingen ging voortvarend van start. Na de eerste goal werden de combinaties gemaakt en begon het team te draaien. Eindstand werd 5-0. De derde wedstrijd was tegen MKV en ook hier wist fc Harlingen vrij gemakkelijk het eerste doelpunt te maken. Na tien minuten spelen werd het 3-0 voor fc Harlingen. De SJO Combinatie Dronrijp was de vierde tegenstander voor fc Harlingen en ook in deze wedstrijd werd het 3-0 voor fc Harlingen. De laatste wedstrijd was tegen FVC. Een sterke ploeg die net als fc Harlingen nog niks verloren had. Het werd een zeer spannende pot waarin fc Harlingen voor komt met 1-0. Maar het was oppassen geblazen want het kon alle kanten op. fc Harlingen bleef volhouden en zodoende werden de jongens 1e in hun poule. Hiermee hebben ze zichzelf gekwalificeerd voor verder vervolg in de voorrondes in Stiens waar morgen, 4 januari 2018, om 9 uur verder wordt gestreden voor een plekje in de finale voor het Fries Kampioenschap.

Team 2 (Nick, Kenji, Daan, Beau, Jorn) waren om half 12 aan de beurt. Zij troffen in hun eerste wedstrijd het sterke Frisia en verloren met 2-0. Hierna was SC Franeker aan de beurt en de Franekers lieten in hun eerdere wedstrijd al duidelijk zien dat zij gekomen waren om te winnen. Mooie combinaties en een flinke overwinning. Maar fc Harlingen was hier zeker niet van onder de indruk. Met slechts 1-0 wisten de Franekers te winnen van fc Harlingen. De Harlingers hebben het de Franekers even knap lastig gemaakt. fc Harlingen begon dan ook goed zijn draai te vinden en bij de derde wedstrijd tegen Nicator boekten ze een zeer knappe 2-0 overwinning. Na deze derde wedstrijd namen SC Franeker en Frisia het tegen elkaar op. Franeker had al genoeg aan een gelijke stand daar waar Frisia moest winnen om poule winnaar te worden. Een zeer spannende pot, eigenlijk gelijkwaardig aan een finale, waarin Franeker uiteindelijk toch wist te winnen van Frisia en hiermee hadden zij zich geplaatst voor de volgende ronde. fc Harlingen moest nog een wedstrijd, de laatste tegen Blauw Wit. Blauw Wit ging in hun eerste wedstrijd goed van start maar kregen tegen SC Franeker de deksel op hun neus door te verliezen. Het ging alleen nog maar om de eer want Franeker had zich immers al geplaatst. Het werd 3-1 voor Frisia. Hierna was het tijd voor patat met frikadellen!

De jongens kunnen terugkijken op een zeer sportieve prestatie waarbij helaas team 2 afgevallen is maar team 1 zal morgen verder strijden in Stiens! Uiteraard houden we u op de hoogte! Kijk voor live beelden en meer nieuws omtrent deze JO13 afdeling van fc Harlingen op de Facebook pagina: fc Harlingen JO13-1