JO11-1 komt net te kort in harde wedstrijd tegen Minnertsga JO11-1

21-09-2020

fc Harlingen JO11-1 – Minnertsga JO11-1

De dag begon mooi. De zon scheen. Om 08.20 uur moesten de jongens aanwezig zijn. Er waren geen afmeldingen dus we kwamen met een selectie van 12. Brian, Daan, Mike, Luuk, Jesper, Rutger, Mateo, Wouter, Frederick, Thije, Jens en Jinne. Dat kwam wel mooi uit aangezien ze die dag ook waren uitgenodigd om de teamfoto te gaan maken.
Catrinus was onze scheidsrechter en die had er reuze zin in. De wedstrijd stond gepland om 09.00 uur, maar om 08.52 uur konden we wel beginnen volgens onze scheidsrechter.

Gelijk na het eerste fluitsignaal was er gelijk erg veel actie en spanning. Fc Harlingen kreeg al snel een corner, maar daar kwam geen goal uit helaas. De tegenpartij kreeg een vrije trap en die belandde naar een speler van ons en die schoot het over de lijn waardoor het een corner werd voor de tegenpartij. Daarna volgde een mooie redding van onze keeper Brian. De volgende minuten kwamen nog een aantal kansen van Minnertsga en Brian wist ze allemaal uit het goal te houden. Toen kwam er nog een kans van onze kant. Dat ging zo heen en weer. Beide teams waren behoorlijk gewaagd aan elkaar.

Voor de eerste time out stond het nog 0-0, maar na 20 minuten spelen in totaal wist Minnertsga toch op voorsprong te komen (0-1). We hadden nog een aantal kansen, maar na 5 minuten was het opnieuw Minnertsga die een goal wist te maken (0-2). En zo gingen we de rust in.

Ik weet niet wat de leiders met de jongens hebben besproken van beide teams, maar de 2e helft was een totaal andere wedstrijd. Fc Harlingen kreeg enorm veel kansen en na een voorzet van Mike wist Luuk een schitterend mooie goal te maken (1-2). Daarna werd het een harde wedstrijd. Agressie van de tegenstander, snel voetbal, (bijna niet te volgen door publiek). De leider van de tegenpartij werd een beetje te fanatiek en dat zag je terug in het spel van Minnertsga, het werd spannend en er werden in totaal 3 spelers van fc Harlingen van het veld afgedragen. Maar fc Harlingen liet zich niet kennen en bleef tot het einde volhouden. Foto’s gemaakt door Peter IJdema zie je HIER

Helaas geen 3 punten voor ons, maar wel een mooie pot voetbal, ze hebben veel geleerd op de trainingen en de afgelopen wedstrijden, dat was te zien.

Volgende week mogen we afreizen naar Franeker en dan zal de aftrap om 11.40 uur zijn.