Nieuws Blijf altijd op de hoogte

JO11-1 komt fenomenaal terug in de wedstrijd

14-05-2019

JO11-1 komt fenomenaal terug in de wedstrijd

Afgelopen zaterdag konden de jongens van JO11-1 eindelijk weer eens los. Om 7.50 uur vertrokken we bijna compleet richting Leeuwarden voor de wedstrijd tegen Blauw Wit JO11-2. Alleen Luuk was er door een blessure helaas deze zaterdag niet bij.

We begonnen deze wedstrijd met de volgende spelers: Milan op het doel en de achterhoede werd gevormd door Wessel, Gijs en Menthe. Op het middenveld stonden Chris en Viggo en in de voorhoede stonden Jesse en Wesley. Na een goede warming up werd er afgetrapt en al snel was duidelijk dat onze jongens nog niet helemaal bij de les waren.

Na een minuut of 8 spelen keken we al tegen een 2-0 achterstand aan en het was aan goed keeperswerk te danken dat het daar in het eerste kwartier bij bleef. Na een peptalk begonnen ze aan het tweede deel van de eerste helft en uit één van de spaarzame counters scoorde Daniel de aansluitingstreffer, dit gaf de meegereisde supporters weer wat hoop maar dit duurde niet zo lang want Blauw Wit scoorde uit een mooie aanval de 3-1. Niet veel later kregen we ook nog de 4-1 om de oren en het geloof in een goede afloop werd steeds kleiner. Met een 4-1 achterstand werden de kleedkamers opgezocht.

Meteen na de rust scoorde Blauw Wit de 5-1 en leek het erop dat de wedstrijd wel gespeeld was. fc Harlingen gooide het vanaf dat moment over een andere boeg en vocht van dat moment als leeuwen. Al snel na de 5-1 maakte Jesse uit een mooi lange bal van Gijs de 5-2 en voordat Blauw Wit het in de gaten had, schoot Jesse na een mooie aanval via Chris en Wessel keihard de 5-3 achter de verbaasde keeper van Blauw Wit. Vanaf dit moment begonnen de koppies te hangen bij Blauw Wit en vlogen de verwijten over en weer van hun kant. Uit een lange bal van Lars maakte een speler van Blauw Wit iets te opzichtig hands. Wessel bedacht zich geen moment toen hij de keeper van Blauw Wit te ver voor zijn doel zag staan en nam de vrije trap snel en de bal zeilde mooi over de keeper. Door dit tegendoelpunt waren de jongens van Blauw Wit zó van slag dat ze helemaal vergaten te voetballen. fc Harlingen bleef als team keihard werken en zette Blauw Wit op het veld onder druk. Uit dit goed druk zetten veroverde ons middenveld de bal en via Lars en Wesley kwam de bal bij Jesse en deze schoot laag en hard de 5-5 binnen. Deze tegenslag kwam Blauw Wit niet meer te boven en met wat geluk hielden ze het gelijkspel vast en als ze er even uitkwamen dan was er altijd Milan die alert stond te keepen.

Na het laatste fluitsignaal vierden de spelers dit gelijkspel als een overwinning en vloeiden er bij de tegenstander zoveel tranen dat het kunstgras er bijna van ging groeien. De strafschoppen zaten er deze keer niet in…..”tijdgebrek”. Onze jongens verdienen een groot compliment voor het harde werken in de tweede helft maar ook dat ze, bij wat voor uitslag dan ook, altijd als een team van de velden komen……en dat was bij onze tegenstander vandaag wel anders.

Sponsoren