JO10-1 speelt goedgemutst de stadsderby tegen Zeerobben JO10-3

21-09-2020

Zaterdag 19 september was het zover, de derby waar de JO10-1 al sinds het begin van de competitie naar uitkeek. Om 10.40 uur werd er verzameld bij het sportcomplex van Zeerobben voor de wedstrijd tegen de JO10-3. Onze jongens en meiden hadden er zin in, maar waren toch wel een beetje gespannen voor deze wedstrijd. Onder toeziend oog van vele klasgenootjes, vrienden en familie van beide teams, werd om 11.15 uur aan de wedstrijd begonnen.

Fc Harlingen begon goed. Er werd direct druk gezet op de verdediging van Zeerobben. Dit resulteerde in een aantal kansen voor fc Harlingen maar de bal ging telkens net naast, of de keeper van Zeerobben stond net in de weg. Door goed samen te spelen en na enkele mooie solo acties van onze jeugd belandde de bal uiteindelijk toch in het net bij Zeerobben. fc Harlingen had de smaak te pakken, en speelde de rest van de eerste helft voornamelijk op de helft van Zeerobben. Hierdoor gingen we met 0-3 voorsprong de rust in.

Met het idee dat er meer te halen viel, werd aan de 2e helft begonnen. Voor het publiek werd het een leuke 2e helft om te zien, het ging heen en weer op het veld. fc Harlingen was er op gebrand om meer doelpunten te maken, maar Zeerobben gaf zich niet zomaar gewonnen. fc Harlingen scoorde weer een paar keer, maar omdat onze jeugd er zo op gebrand was om te scoren, werd het verdedigen soms even vergeten. Zeerobben werd wat feller en onze keeper werd toch nog even aan het werk gezet in de 2e helft. Aan beide kanten vielen nog doelpunten.

Maar toen werd er afgefloten, en was er een dolblij fc Harlingen JO10-1. Winst, 2-9 gewonnen van de JO10-3 van Zeerobben.

Goedgemutst werden de penalty’s genomen en blij en tevreden ging onze JO10-1 naar huis. Er zal maandag tijdens de training nog wel nagepraat worden over deze wedstrijd.

Voor komende zaterdag wordt er om 09.00 uur Oosterlittens JO10-2 op het sportpark van fc Harlingen ontvangen.