JO10-1 speelt als team de laatste wedstrijd

06-10-2020

Zaterdagochtend trad de JO10-1 aan op eigen veld tegen Bolsward. De laatste wedstrijd alweer van het eerste deel van het seizoen. Een vreemde dag! Geen ouders langs de kant om te kijken hoe hun zoon of dochter aan het voetballen was. Geen kreten op het veld als ” Zag je die actie pap!’ of “heb je mijn doelpunt gezien mam!”. Geen oooohs en aaahs langs de kant van opa’s en oma’s. Geen gezeur om een flesje drinken of zakje snoep na de wedstrijd.
Nee het was stil! Eigenlijk te stil.

En dan begint de wedstrijd. Nadat de vorige twee wedstrijden gewonnen werden, gingen de vier meiden en acht jongens vol goede moed het veld in. Onder begeleiding van Albert van der Zee werd er door Bolsward afgetrapt.

De wedstrijd ging gelijk op en kansen waren er over en weer. Beide keepers hielden de ballen uit het doel. Toch wist fc Harlingen de score te openen. Na een vloeiende aanval werd deze bekroond door een geweldig doelpunt.
Lang kon hier niet van genoten worden. Bolsward kwam snel terug en er werd gerust met een 1-1 stand.

De tweede helft hetzelfde beeld. Kansen over en weer. Fc Harlingen maakte de 2-1 en daarna was het verzet gebroken. Er werd wat meer gemopperd na verkeerde passes. Gelukkig kunnen deze spelers elkaar oppeppen en er werd al gauw weer goed gevoetbald. Uiteindelijk werd het 5-1 en werd er afgesloten met penalty’s.

Natuurlijk komt dan de vraag, “zijn we kampioen?” Vier wedstrijden gewonnen en 1 verloren.
Er wordt geen stand bijgehouden maar zoals jullie elke wedstrijd weer klaar staan, zijn jullie echte kampioenen.

Laten we hopen dat deze situatie snel verbeterd zodat ouders de jongste jeugd weer kan zien voetballen. Laten vooral met zijn allen zorgen dat de jeugd wel kan blijven voetballen. Hopelijk tot snel.