JO15-1 speelt gelijk tegen JO17-1 in de tweede helft

20-11-2020

Afgelopen donderdagavond was het geen gewone trainingsavond. Nee, deze stond in het teken van een oefenwedstrijd tegen de JO17-1. We hebben al eens eerder geoefend tegen oudere clubgenoten. De JO17-2 hebben we toen tweemaal verslagen. Maar vanavond was het andere koek.

De eerste helft was een mislukte poging om erg verdedigend te spelen. Alle verantwoordelijkheid neem ik dan als coach / jeugdtrainer op mij! Iets nieuws uitproberen in een oefenwedstrijd kan dus slagen of falen. Een 5-3-2 formatie is één van de moeilijkste formaties die tot grote successen kunnen leiden. Daar moet je bekend mee zijn, daar moet je veel op trainen. En dat laatste was niet het geval. Daarom bied ik mijn excuses aan, aan het team in de rust. De 0 – 5 achterstand was het gevolg van deze mislukte actie. Maar niet getreurd jongens en meisjes! De JO15 heeft heel veel goede dingen laten zien. En dat het maar 5 – 0 is tegen een team dat twee koppen groter is is echt geen schande.

De tweede helft het roer omgooien. Vertrouwde posities en laten zien wat we waard zijn. En wat hebben ze het fantastisch gedaan. Al heel snel kregen we meer en meer kansen. En uit 1 van de kansen kon snelle Kenji raak schieten 1 – 5. De tegenstander maakte in de tweede helft maar 1 doelpunt door een ongelukkige actie uit een hoekschop. Al met al een hele goede prestatie neergezet. De tweede helft was echt voor ons!

Zaterdag gaan we weer lekker bekervoetbal spelen in de UEFA EUROPA LEAGUE U13 – U15.