Het paracetamolletje met scorend vermogen

20-09-2020

Na 2 bekerwedstrijden begon vandaag de competitie voor MO15-1. Na een onzekere vrijdagavond waar vooral gesproken werd over de Corona bij Blauw-Wit, kregen we uiteindelijk toch groen licht. Maar het enige wat bij Blauw-Wit open was, was het hek en dus moest er in Harlingen al omgekleed worden. In Leeuwarden aangekomen konden de meiden gelijk beginnen aan de warming-up.

Mirte had vlak voor de wedstrijd een paracetamolletje nodig maar na een zoektocht in een aantal tassen vonden we er geen. Een oplettende coach van de tegenpartij had wel een stripje. Niet wetende dat hij net die ene paracetamol gaf waar ook wat scorend vermogen in zat. Even later trapten we af, Mirte ging er als een speer vandoor en na 30 seconden scoorde ze de 0-1. De coach van Blauw-Wit krabte achter zijn oren en keek verward naar de strip paracetamol die hij nog in zijn hand had.

Gelijk na de 0-1 kwamen er nog meer kansen voor Meike, Mirte, Tijana, Sara en Anouk. Ook Blauw-Wit kwam een paar keer goed voor de goal, maar Svenya stond goed te keepen. Na een kwartier schoot Meike dan toch de 0-2 binnen. Het spel ging op en neer maar fc Harlingen was duidelijk de betere partij. In de verdediging stond Jutta weer uitstekend te voetballen. Alleen Dafne Schippers is sneller dan Jutta, maar zij deed niet mee. En dus kon Jutta sprintje trekken, balletje aannemen, kijken en spelen. Voor rust nog een aanval en scoorde Meike nog even de 0-3, gewoon… op de pantoffel..onhoudbaar voor de keeper zoals alleen Meike dat kan.

Na rust was het weer Meike die de keepster het nakijken gaf 0-4. Daarna deed Blauw-Wit er een schepje bovenop en scoorde de 1-4. Blauw-Wit zette nog even door en kwam even aan voetballen toe, maar na 5 minuten vond fc Harlingen dat wel weer genoeg. Meike kreeg de bal na goed overspelen en scoorde de 1-5. Sophia kreeg ook nog een superkans maar helaas stond de keepster goed opgesteld. De laatste schoot goed uit en zo vloog hij er aan de andere kant wel in 2-5. Met nog een kwartier op de klok zette fc Harlingen nog even aan. Met kansen van Suus, Eliza en Rixt eindigde we – zoals we ook begonnen – met een doelpunt van Mirte. En zo stond er 2-6 op het scorebord en gingen we met 3 punten in de tas terug naar Harlingen.

Zaterdag spelen de meiden van MO15-1 een thuiswedstrijd om 11.00 uur tegen LAC Frisia. En publiek is van harte welkom!