Havenstadtoernooi 2017

24-12-2017

37ste Havenstadtoernooi, een niet weg te denken traditie op Oudejaarsdag.

Zondag 31 december 2017
Locatie: Waddenhal

Fc Harlingen organiseert voor de 37ste keer het Havenstad zaalvoetbal toernooi. Vorig jaar was er de primeur met het jeugdtoernooi. Dit was een groot succes en ook dit jaar zijn de teams van de JO11 selecties wederom te bewonderen. Wij zijn benieuwd wie de opvolger van de kampioen van vorig jaar (FVC) gaat worden.
Dit jaar is het de organisatie wederom gelukt om ook bij de senioren weer een sterke bezetting te krijgen. Nagenoeg dezelfde ploegen doen mee en in Poule A hebben we niet alleen een Friese derby (Harlingen – Franeker) maar ook een Noord Hollandse derby (Wiron – Flevo)

Vorig jaar mocht Zeerobben, na een bloedstollende finale tegen Franeker, zich kampioen noemen. Helaas moeten we het dit jaar zonder deelname van Zeerobben doen. In de statuten is bepaald dat er niet op zondag mag worden gevoetbald en dat moet je respecteren. Met de deelname van het Regio Team, dat wordt samengesteld door Marcel Visser, is dit gemis aardig opgevangen. Wie in dit team spelen is een verrassing. Reden te meer om op Oudejaarsdag naar de hal te komen.

Eregast en speciale gasten
Dit jaar is Johan Schikker onze Eregast. Johan is samen met Joop van der Ven (vorig jaar eregast) de grondlegger van dit toernooi .
Als speciale gasten hebben wij dit jaar Jan van Houten en Geert Lindeboom uitgenodigd. Beide mannen hebben in totaal 85 jaar vrijwilligerswerk gedaan voor de vereniging (V.V. Harlingen en fc Harlingen).
Wij zijn er trots op dat wij deze drie heren op oudejaarsdag in het zonnetje kunnen zetten. Jan en Geert zullen de aftrap van het toernooi verrichten.

Dat dit toernooi met recht traditioneel genoemd mag worden blijkt uit het feit dat het maar liefst voor de 37ste keer wordt georganiseerd. Het is dan ook voor vele supporters, familieleden en sporters een vast onderdeel van de oudjaarsdag. Uiteraard zullen de prijzen voor speler en keeper van het toernooi niet ontbreken.
Na de tijd is er Live muziek (zanger: Andre Kooistra)

Senioren Poule A:                                     Senioren Poule B:

1. Wiron                                                              1. Extador
  2. SC Franeker                                                  2. AVC Sexbierum
  3. VV Flevo Middenmeer                              3. Regio Team
  4. fc Harlingen                                                 4. WPB Futsal

Jeugd Poule A:                                          Jeugd Poule B:

1. fc Harlingen                                                1. Bolsward
  2. Workum                                                       2. Akkrum