Hardwerkend VR1 wint thuis van WTOC

12-10-2020

Vandaag hadden de Vrouwen 1 van fc Harlingen eindelijk – na 3x uit te hebben gespeeld – weer eens een thuiswedstrijd op het programma staan. Tegenstander was de VR2 van WTOC. Na een heerlijke lunch met de selectie te hebben genuttigd met de ouderwetse “moekesoep” gemaakt door Petra werd er om half 3 afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Anne Dijkstra.

Binnen een minuut stond fc Harlingen al 1-0 voor door een doelpunt van Deveny. En zij was op dreef vandaag hoor  want binnen 7 minuten wist ze ook de 2-0 te maken. fc Harlingen stond goed te voetballen en de Vrouwen wisten elkaar gemakkelijk te vinden. Er waren mooie combinaties waardoor er een aantal vrij voor de goal kwamen maar helaas de scherpte ontbrak nog. Voor rust maakte de hardwerkende Julia de 3-0 en zo gingen de dames met een comfortabele voorsprong de rust in.

Na nog wat aanwijzingen van de trainers Peter Outhuyse en Roy Dijkstra begon fc Harlingen aan de tweede helft. De verdediging van WTOC VR2 had de handen vol aan de Harlingers die af en toe door goede combinaties gevaarlijk door kwamen en 1 op 1 kwamen met de keepster van WTOC. Alleen die zag de ballen naast of over gaan… Totdat onze linksback Nicky dacht, “ik kan de bal niet kwijt dus ik haal maar in één keer uit vanaf 20 meter” en ja hoor! Die bal daalde mooi achter de WTOC-keepster neer en dat was 4-0 voor fc Harlingen. fc Harlingen bleef aandringen en voelde dat er meer in de lucht zat maar helaas. Het bleef 4-0.

Maar de Vrouwen mogen terug zien op een sterke en goede wedstrijd. Iedereen verdiende een dikke voldoende op het spel maar ook op de teambuilding. Voor elkaar vechten daar waar nodig was. Door de herfstvakantie is het team volgend weekend vrij. Maar de 24ste moeten ze uit en staat de de wedstrijd tegen koploper Tzum VR1 op het programma. fc Harlingen staat op dit moment 4de met 7 punten en de nummers 1 t/m 3 hebben ook 7 punten. Enige verschil is dat fc Harlingen 4 wedstrijden en de andere teams 3 wedstrijden hebben gespeeld. Nu maar afwachten wat het kabinet beslist komende week….