Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen VR1 strijdlustig

11-02-2020

fc Harlingen VR1 – GAVC VR1
fc Harlingen – Afgelopen zaterdag stond er weer een competitie wedstrijd tegen de Vrouwen 1 van GAVC op het programma. De vorige wedstrijd in Grou eindigde in 3-0. Na veel onzekerheid over de doorgang van de wedstrijd, werd er zaterdag gewoon om 12:00 uur afgetrapt.
In de basis bij de Vrouwen 1 van fc Harlingen begonnen de volgende dames: Onder de lat Lizzy, geleend van MO17-1. Verder stonden Nicky, Sascha, Sjoukje, Sabine, Ashley, Nikki, Julia, Deveny, Ilse en Inez vanaf het begin in het veld. Op de bank begonnen Iris, Emma en Maria. Bij afwezigheid van hoofdtrainer Evan namen assistent Roy en Ingrid de leiding over.

Pupil van de Week Mila Koornstra nam de aftrap en nadat zij het goede voorbeeld had gegeven, kon de wedstrijd tegen de nummer 2 van de competitie beginnen. Fc Harlingen begon voortvarend aan de wedstrijd. Er werd goed op de man gedekt, waar GAVC in het begin van de wedstrijd nog geen antwoord op kon geven. Gaandeweg de eerste helft kwamen er een paar kansen voor GAVC, maar door een paar goede reddingen van Lizzy en het uitstekende werk van de verdediging werd er niet gescoord.

In de rust werden er twee wijzigingen doorgevoerd, Deveny werd vervangen door Maria en Sabine voor Emma. Na de thee kon de wedstrijd weer hervat worden. De eerste helft ging voortvarend en zo begon fc Harlingen ook aan de tweede helft. Op een enkele uitbraak na kwam fc Harlingen niet echt voor het doel van GAVC. Maar verdedigend stond fc Harlingen als een huis. Helaas werd het uitstekende werk niet beloond met een punt, daar het in de 78e minuut alsnog mis ging. Een vrije trap werd in de voeten van de spits gespeeld, die met een hard schot in de linker hoek de 0-1 maakte. De laatste tien minuten waren er nog een paar kansen voor GAVC, daar vielen geen doelpunten uit en met een 0-1 stand werd er afgefloten.

De foto’s zijn gemaakt door Peter IJdema. Meer foto’s van Peter zie je hier!

Helaas geen punt voor een team wat als leeuwen gestreden hebben. Op naar de volgende wedstrijd, uit tegen de nummer 6 van de competitie: Oudega VR1. De vorige wedstrijd ging fc Harlingen nog met 6-0 onderuit tegen een goed voetballend Oudega. Hopelijk kunnen de dames het spel van afgelopen zaterdag voortzetten, misschien dat er dan iets te halen valt. Aanvang van dit duel is om 14:00 uur op Sportpark It Joo in Oudega.

Sponsoren