Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen pakt in blessuretijd nog een puntje

11-10-2017

Ane Schaap, een van de beteren bij de fc, had onderweg pech had met sien fiets, sien zadelpen brak af dus slag over de hasses en te laat voor de bespreking en dan begin je as dank op e bank. Na 27 minuten kon hij alweer invallen omdat Marco Zeilmaker uitviel met een blessure. De wedstrijd begon met 2 minuten stilte vanwege het overlijden van Rikus Schoot, de man achter de kaartavonden en een trouwe supporter.

In het begin waren de ploegen elkaar wat aan het aftasten en viel alleen een hakballetje van Niels Vlottes over de tegenstander op, hij werd gevaarlijk maar het leverde niets op. Wel was te zien dat Bolsward iets sterker werd en dat fc Harlingen niet al te best uitverdedigde en de ballen vaak bij de verkeerde kleur kwamen. Na 11 minuten vloog een schot van de Bolswarder Sahan Demirbas maar net over. Aanvallend hielden de mannen van fc Harlingen de bal wat te lang vast en 2 schoten verdwenen tussen het wolkendek. Wel werkten de mannen hard en in die ijver liep Sjouke Bootsma al snel een gele kaart op, en dat is link vooral at Sjouke geel het. In de 18e minuut knalde Demirbas de bal op de lat en had fc Harlingen dus wat mazzel. Bolsward bleef wat verzorgder spelen terwijl het bij fc Harlingen nog steeds niet lekker liep. In de 36e minuut werd Arjan Outhuyse de diepte ingestuurd hij kon alleen op de keeper af maar kwam wat snelheid tekort. Het werd toch nog gevaarlijk omdat de keeper de bal tegen Arjan aan knalde en de bal maar net voorlangs ging. Even waren er zorgen om het verder spelen van Jorge Pirez toen hij een forse bloedneus had. Helaas had de verzorger? ook nog geen watjes bij hem om dat op te lossen. Gelukkig viel het mee en ging Jorge gewoon door met voetballen.

Direct in de 2e helft had fc Harlingen pech dat een goed genomen corner net niet binnen werd gekopt door, de hard werkende, Sjouke Bootsma. Aan de andere kant deden ze het beter een steekpasje, buitenspel?, werd goed voorgezet en de volledig vrijstaande Paul Huisman kon de bal intikken 0-1. Maar dient gezegd dat fc Harlingen ook wat beter begon te voetballen. In de 58e minuut leek Jorge Pirez door te breken maar o wat jammer hij verloor de controle over de bal op een wat ongelukkige manier. In de 62e minuut werd Arjan Outhuyse gewisseld voor Nils Podt. Ondanks dat het spel iets beter werd bleef men die bal toch nog te vaak en te lang vasthouden. Een schot van Demirbas werd goed naast getikt door keeper Vincent v d Werf. Maar ook een schot van fc Harlingen ging via een tegenstander net naast en letten 3 man niet op toen in de 74e minuut de Bolswarder keeper een hoge bal los liet. In de 77e minuut kopte Niels Vlottes een goede voorzet van Jorge Pirez net over. Bolsward zakte wat weg en fc Harlingen ging op karakter in de aanval ook werd in de 80e minuut Robert vd Zee nog gewisseld voor de jonge Remko Zandberg. Ane Schaap kreeg een vrije trap, een sterk wapen van hem, helaas stond een tegenstaander in de weg. Sjouke Bootsma was op volle snelheid en zou doorbreken helaas werd hij stevig getackeld en dat betekende rood voor Raymond Abelsma. De vrije trap van Schaap beroerde Sjouke Bootsma met sien melkboerehonnehaar en de bal ging net naast. In de 92e minuut nam Jeroen van Dellen een vrije trap, dit keer mistte de koppende Sjouke Bootsma en daar had de keeper niet op gerekend dus vloog de bal in het netje 1-1. Dat was gezien de 2e helft zeker verdiend maar er zat nog meer in. In de 94e minuut stuurde Niels Vlottes de sprintende Sander Zeilmaker de diepte in maar helaas probeerde Sander de bal aan te nemen in plaats van het ding te laten lopen. En dat aannemen ging dus niet goed, kans op winst dus verkeken. Toch had dit fc Harlingen een verdiend gelijkspel in de wacht gesleept door het harde werken en een betere conditie. Nou maar te hopen dat we volgende week teugen die Klokkedieven de eerste winst binnen halen.

Sponsoren