Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen naar SC Cambuur

02-11-2019

fc Harlingen naar SC Cambuur

Vrijdagavond 1 november was het dan zover….. De jeugd van fc Harlingen, de 09, 010, 011, 012, 013 en de MO15 mocht naar SC Cambuur en de JO10 mocht zelfs de line up verzorgen! Om 18.00 uur was er een enorm kabaal en daar was de party bus van Kooistra Reizen! Iedereen in de bus en feestend op naar Leeuwarden.

Eenmaal daar liepen de kids met hun trainers en begeleiders naar het stadion, de jongens en meiden van de JO10 moesten naar de kleedkamer van VV Leeuwarden. Daar kregen we te horen dat we de line up gingen lopen met NEC, dus omkleden in het uit tenue. Daarna volgde een duidelijke instructie: de kids mochten niet stoeien en niet praten, deed je dat wel dan moest je terug naar de kleedkamer…..vervolgens volgden nog een paar handsignalen welke de kids op het velden moesten volgen, de dame van Cambuur leek wel een verkeersleider. Na nog even wachten mochten we naar het stadion, langs vak 22 waar we met gejuich werden binnen gehaald op naar de cornervlag waar een fotomoment was met de mascotte van Cambuur.

En dan…..op naar de tunnel….netjes met de schouders tegen de muur en ja ze stonden allemaal stil en ze waren allemaal stil! Daar komen de spelers van Cambuur en NEC, de muziek gaat aan, de speaker gaat aftellen en daar gaan ze op naar de middenlijn…aan de hand van de spelers. Nog even voor de spelers staan, handen vast en rennend het veld af! Wat een prachtig moment voor de kids, allemaal hebben ze een brede glimlach op het gezicht!
Snel weer naar de kleedkamers en omkleden om vervolgens de wedstrijd te zien.

Voor sommigen was dit de eerste keer, een wedstrijd in een echt stadion, dus ook dit was een hele belevenis! Helaas bleef de stand van Cambuur-NEC haken op 0-0 maar dat mocht de pret niet drukken. Na het laatste fluitsignaal de bus opzoeken en naar huis waar we om 22.30 uur weer bij fc Harlingen waren met een hele ervaring rijker! Het was een prachtige avond geweest!

Sponsoren