Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen MO13 goed van start

10-02-2019

Zaterdag 9 februari, eindelijk de start van de voorjaarscompetitie. Echter, het weer laat niks van voorjaar zien. De thermokleding kwam bij een aantal dan ook gewoon uit de tas.

MO13-1 heeft aan de start van deze competitie een hele grote selectie. Wat een luxe probleem oplevert. Met een selectie van maar liefst 19 speelsters kunnen er wekelijks 4 meiden niet spelen. Omdat de jongens van JO13-2 meestal te weinig hebben zal dit team met onze meiden worden aangevuld. De JO13-2 is een heel leuk jongensteam en voor onze meiden is het echt geen straf om deze jongens te kunnen helpen. Het is toch ook erg leuk om de jongens te laten zien dat je als meisje echt wel kan voetballen. Omdat de JO13-2 vandaag vrij was moesten er helaas een aantal meiden teleurgesteld worden.

Met 4 wissels op de bank werd er om 11 uur afgetrapt tegen Flevo boys. Fc Harlingen speelde de 1e helft voor de wind en daar gingen ze heel slim mee om. De 1e hattrick kwam op naam van Mirte, met doelpunten in de 4e, 11e en 17e minuut. Meike wilde dit kunstje ook laten zien en dat lukte, met doelpunten in de 20e, 28e en 29e minuut. Tussen de schoten door werd er heel goed gespeeld. Er werd ondanks de harde wind goed overzicht gehouden en er werd goed overgespeeld. Zo gingen de meiden rusten met een 6-0 voorsprong en kon het publiek even opwarmen in de kantine.

In de 2e helft had Flevo boys voor de wind en zouden zij ook kansen krijgen, tenminste dat dachten we… Het gebeurde niet, fc Harlingen ging verder met goed overspelen en probeerde de bal laag te houden. En zo bleven er kansen komen die ook werden benut, Mirte scoorde de 7-0 en Tijana (nieuwe aanwinst) scoorde de 8-0. Doordat de achterhoede Jutta, Pena en Anouk alle aanvallen konden onderscheppen kreeg Kim niks te doen. Zij hield haar doel dus schoon. En dus eindigde de wedstrijd in een prachtige overwinning. Genoeg om na 1 ronde gelijk koploper te zijn.

Peter IJdema heeft voor prachtige¬†foto’s gezorgd en die zie je¬†hier.

Op naar volgende week dan spelen de meiden in en tegen Franeker.

Sponsoren