Fc Harlingen MO13-1 tegen Akkrum MO13-1

09-10-2017

Onze meiden hadden zich al op tijd in de wedstrijdkleding gehesen want er moest een team-foto gemaakt worden. Daarna hadden ze een warming-up van wel een half uur.

Rond 12.10 uur kwam er een hele groep dames het complex opgelopen. De leider/trainer had een whiteboard onder de arm waar al iets van een opstelling op te zien was. Deze meiden waren toch allemaal wel een kop groter dan mij. (Nu kan dat al snel, maar toch…)

De telefoons kwamen uit de zakken bij de aanwezige ouders en er werd verwoedt gezocht op de voetbal app. Maar nee, MO15 speelde toch echt een uitwedstrijd vandaag. Het kon niet anders, dit waren de meiden van Akkrum onder de 13. Er zat niks anders op, de meiden moesten aan de bak.

Vanwege privé-omstandigheden moesten we het vandaag zonder Kim doen. En ook de leiding was hierdoor afwezig. Ingrid werd opgetrommeld en even later schoof Marit ook aan.

De opstelling:

Doel: Mirte

Verdediging: Berit, Suus, Jutta en Anouk.

Middenveld: Meike, Rixt den B, en Demi.

Voorhoede: Gitan, Svenya en Sophia.

Op wissel begonnen: Marleen (onze nieuwe aanwinst), Rixt J. Britt en Emma.

Vanaf de eerste minuut was al duidelijk dat het vandaag een ontzettend moeilijke wedstrijd zou worden. Tot de 10e minuut konden de meiden alles nog aardig tegenhouden maar dan valt toch de 0-1. Mirte redt in eerste instantie nog maar in de rebound vliegt hij er dan toch in.

Weer 10 minuten later staat het 0-2. De meiden komen er niet aan te pas. Akkrum is constant in de aanval en dit resulteert in nog 2 doelpunten. We gaan rusten met een 0-4 achterstand.

In de 2e helft zien we zoals verwacht hetzelfde beeld. De keeper van Akkrum heeft welgeteld 2 ballen gehad. Aan onze kant vlogen ze erin, uiteindelijk werd een 0-10. Een zaterdag middag om snel te vergeten.

Op naar volgende week dan spelen de meiden in Sexbierum tegen AVC. Hopelijk zijn de ploegen dan meer aan elkaar gewaagd.