Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO9-1 op echt veld in Burgum

12-02-2020

fc Harlingen JO9-1 in Burgum
Afgelopen zaterdag werd de wedstrijd voor fc Harlingen JO9-1 gespeeld op de velden van Fc Burgum. Heerlijk om weer eens op echt gras voetballen. Vieze kleren, modder aan de benen en een bal die niet vlekkeloos over het veld rolt. Er werd gespeeld tegen de JO9-2 van Fc Burgum.

Om 10.15 uur werd er afgetrapt en meteen gingen beide teams vol overgave van start. Van beide kanten waren er schoten op doel wat nog niet resulteerde in doelpunten. Fc Harlingen kwam beter in de wedstrijd en begon weer aan het combinatievoetbal waar ze om bekend staan.

Terwijl iedereen zijn positie weer opzocht na een vangbal van de keeper, dacht deze de bal snel weer naar voren te trappen. Er werd een speler van Fc Burgum over het hoofd gezien en zonder dat deze het in de gaten had, lag de bal in het doel van Fc Harlingen.

De spelers van Fc Harlingen pepten de keeper op met teksten als, “geeft niks wij maken wel een doelpunt” en “maakt niet uit de volgende schiet je er wel overheen”. Zo horen de spelers met elkaar om te gaan.

In de rust de lange wandeling naar de kleedkamer, waar de limonade de spelers op stond te wachten.

Niks geen tactische bespreking voor de leider in de kleedkamer want de spelers kwamen zelf al met oplossingen. Deze oplossingen zijn toegepast en de tweede helft kon beginnen. Een keeperswissel had plaatsgevonden omdat Lucas te veel last had van een schouderblessure. Jayden was zijn vervanger.

Weer werd er van beide kanten leuk voetbal laten zien aan het inmiddels toegestroomde publiek in Burgum. Kansen over en weer en er vielen doelpunten over en weer. Ook Fc Burgum liet zien dat zij goed combinatievoetbal spelen. Na het laatste fluitsignaal van de spelbegeleider was het tijd voor de penalty`s. Deze werden weer voortreffelijk genomen en de keeper van fc Harlingen stopte een aantal penalty`s.

De uitslag die laten we achterwege aangezien het in deze klasse om de ontwikkeling gaat en plezier voorop staat. Met de ontwikkeling en het plezier in deze ploeg zit het wel goed!

Wilt u deze spelers een keer in actie zien? Op 29 februari spelen ze een thuiswedstrijd om 9.00 uur.

Tot dan!

Sponsoren