fc Harlingen JO19-1 sluit bekerronde winnend af

13-09-2020

fc Harlingen JO19-1 sluit bekerronde winnend af
Zaterdag 12 september, vandaag was de laatste bekerwedstrijd voor de mannen. Tegenstander was Waterpoort Boys JO19-1.

fc Harlingen begon met de volgende opstelling:
Doel: Ayrton
Verdediging: Karim, Aaron, Martijn en Hessel
Middenveld: Youri, Ricardo, Jarno en Lahcen
Aanval: Stijn N. en Wiepke
Wissels waren vandaag Daniel, Frank, Mark en Jorret

Om 13:10 uur floot scheidsrechter Marcel Touwslager voor de aftrap. De wedstrijd was nog geen 5 minuten onderweg tot een speler van Waterpoort Boys erg ongelukkig neer kwam. Gevolg: gelijk van het veld af en later bleek bij controle in het ziekenhuis dat zijn enkel gebroken was. Erg sneu en vanaf fc Harlingen JO19-1 en staf heel veel beterschap toegewenst!

Dan weer verder met de wedstrijd. Bij vlagen kon het technisch duo Klaas&Rienk aardig tevreden zijn over het getoonde spel van de mannen. Rustig in de opbouw en vrij veel kansen creëren. Dit resulteerde in behoorlijke doelkansen maar dan moet de bal er wel in. Stijn N. en Wiepke hadden het vizier echter niet op scherp staan vandaag. Toen er eindelijk werd gescoord via een leuke vrije trapvariant stond op dat moment de doelpuntenmaker Karim net buiten spel. Hierdoor werd er met een brilstand gerust.

Na de rust kwamen Daniel, Mark en Frank in de ploeg voor Wiepke, Martijn en Stijn N. Na zo’n 10 minuten kreeg fc Harlingen een corner op links. Ricardo neemt de corner en de bal zeilt bijna ineens het doel in. Echter komt de bal via de lat en 2e paal terecht bij Daniel die geen moeite had om deze in te tikken. De 1-0 stond op het scorebord.

Even later mocht fc Harlingen een vrije trap nemen echter deze variant ging wat de mist in. Waterpoort Boys kon gelijk counteren en door ongelukkig ingrijpen van onze verdediging kon de spits doorlopen en de 1-1 aantekenen.
Maar de mannen lieten zich niet uit het veld slaan en gingen gelijk op zoek naar de 2-1. En die volgde ook niet lang na de 1-1. De bal werd keurig voor gespeeld en Jarno legt de bal koppend mooi breed op Daniel en hij mocht zijn 2e doelpunt aan laten tekenen voor vandaag. De wedstrijd rommelt wat door totdat Jarno mooi het strafschop gebied in dribbelt. Maar net op het moment dat hij wil breed leggen wordt hij genadeloos van achter onderuit geschopt.
Gevolg een penalty natuurlijk maar wat erger was is dat Jarno geblesseerd van het veld moest met behulp van de brancard.

Onderzoek later in het ziekenhuis van Sneek liet blijken dat er gelukkig niks gebroken was maar er wel schade zal zijn aan de enkelbanden zoals het nu lijkt. Ook Jarno veel beterschap toegewenst. Maar we hadden nog een penalty staan die standaard wordt genomen door Ricardo. Keurig in het hoekje geplaatst kwam de 3-1 tot stand. En dit was tevens ook de eindstand. Foto’s van deze wedstrijd zie je HIER en zijn gemaakt door Peter IJdema.

Een zakelijk overwinning maar helaas niet door in de beker omdat SDS alle wedstrijden had gewonnen. Dus nu alle pijlen maar richten op de competitie die zaterdag 19 september a.s. begint met een uitwedstrijd tegen…..???

Waterpoort Boys JO19-1 (haha, inderdaad dezelfde tegenstanders als vandaag) dus de mannen weten wat hun te wachten staat.

De Reporter.