fc Harlingen JO17-1 update

04-12-2017

Fc Harlingen JO17-1 update

Het is alweer een tijdje terug sinds het laatste verslag van de JO17-1. In de tussentijd zijn er 3 wedstrijden gespeeld, dit tegen Workum, Mulier en Arum/Stormvogels.

fc Harlingen – VV Workum 1-7 (0-4)
In de eerste wedstrijd mocht fc Harlingen het opnemen tegen koploper Workum. Workum staat ongeslagen bovenaan de ranglijst met maar 3 doelpunten tegen. Een zware pot werd er al van te voren voorspeld. En die voorspelling kwam uit, aangezien fc Harlingen helemaal niks te vertellen had de gehele wedstrijd. Vrij kansloos werd er met 1-7 verloren, waar het enigste doelpunt van fc Harlingen werd gescoord door Jesse.

S.V. Mulier – fc Harlingen 1-3 (1-1)
In de tweede wedstrijd had fc Harlingen de kans om zich te herpakken. Dit tegen Mulier die in de middenmoot mee draait. fc Harlingen begon goed aan de wedstrijd. Het positie spel kwam er bij vlagen goed uit, maar het positiefste was dat fc Harlingen grip op de wedstrijd had. Op één moment na, wanneer een terug speelbal op Ayrton verkeerd gecommuniceerd werd. De spits van Mulier verovert de bal en kan voor een leeg doel afronden. Een stand wat tegen de verhoudingen in ging, maar fc Harlingen kon zich snel revancheren. Tegen het einde van de eerste helft weet Ricardo van afstand te scoren. Tweede helft was het Mulier die op de aanval ging spelen. Maar fc Harlingen vond het net. Uit een corner weet Jesse de 1-2 te maken. Na die goal kreeg fc Harlingen het wat lastiger, maar ook tegen die druk was fc Harlingen opgewassen. Tegen het einde aan weet de mannen ook de 1-3 te maken. Lars was met de bal gaan dribbelen en besloot op zo’n 30 meter uit te halen. Wat een waardeloos schot leek te zijn, was te moeilijk voor de keeper om te keren. Zo werden de 3 punten op een zakelijke manier binnengehaald.

fc Harlingen – VV Arum/Stormvogels 2-0 (0-0)
De derde wedstrijd was tegen Arum/stormvogels. In de beker hadden de twee ploegen ook al tegen elkaar gespeeld, resultaat van die wedstrijd was een 1-3 overwinning. Maar nu, bijna 3 maanden later, is er veel verandert. Arum begon prima aan de wedstrijd, maar ook fc Harlingen kwam de eerste minuten met een aantal kansen. Vaak werd de paal en de lat gevonden op schoten van fc Harlingen en van Arum. Er werd gerust zonder dat er een doelpunt viel. Na de rust was het spelbeeld anders. fc Harlingen was opgestaan en stond zeer volwassen te voetballen. Combinaties werden gecreëerd, er werd van achter uit opgebouwd en uiteindelijk viel er in de eerste minuten van de tweede helft de 1-0 voor fc Harlingen. Jesse had de bal en besloot uit te halen met succes. fc Harlingen voetbalde zoals we het graag zien en werd daarvoor beloond. De tweede goal werd eveneens door Jesse gescoord. Van rond de zestien meter lijn haalde hij uit. En de bal belande achter de keeper wat de eindstand op 2-0 zette.

Aankomende zaterdag staat alweer de laatste competitie wedstrijd op het programma. Dit in de Harlinger derby tegen Zeerobben JO17-2. In de oefenwedstrijd tegen dit team ging fc Harlingen met 0-4 onderuit, dus zaterdag hebben de mannen de kans om revanche te nemen. Op 16 december staat de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar op het programma. Dit in een bekerwedstrijd tegen VV Gorredijk JO17-2. Gorredijk presteert ongeveer even goed als de JO17-1, dus lijkt het een spannende wedstrijd te gaan worden.