fc Harlingen JO17-1 sluit het jaar af met overwinning in derby

27-12-2017

fc Harlingen JO17-1 sluit het jaar af met overwinning in derby tegen Zeerobben JO17-2

Op woensdag 20 december werd de competitie wedstrijd tegen Zeerobben JO17-2 ingehaald. Eerder dit jaar won Zeerobben nog de oefenwedstrijd met 4-0, nu stonden beide teams weer tegen over elkaar. Hier het wedstrijdverslag:

De wedstrijd begon op klokslag 20:00 uur. Aan beide ploegen was te zien dat dat ze deze wedstrijd wilden winnen. Er werd door de Harlingers weer een keurig positie spel neergezet, wat uiteindelijk ook in een paar kansen resulteerde. fc Harlingen zocht in het eerste half uur voornamelijk de aanval, daar Zeerobben er ook met een aantal goede kansen naar het eerste doelpunt zocht. Na ongeveer 25 minuten te hebben gespeeld, kwam er een reuze kans voor fc Harlingen. Een schot van Arjan werd geblokt door de keeper, met de rebound voor Lars. Lars werd gehaakt in de zestien, maar het was te weinig voor de scheids om er een penalty voor te geven. Een paar minuten voor rust was Zeerobben door de verdediging heen gebroken. De spits van Zeerobben werd onderuit gehaald in het zestien meter gebied; penalty voor Zeerobben. Ayrton duikt de hoek in, maar de bal vliegt dwars door het midden. 1-0 Voor Zeerobben.

Tweede helft begon fc Harlingen weer vol goede moed. En dat was duidelijk te zien in het spel van fc Harlingen. Korte combinaties en een vol in de strijd werd gevoetbald. fc Harlingen was duidelijk de betere in de tweede helft, wat uiteindelijk ook in de 1-1 resulteerde. Jesse krijgt op 30 meter van het doel de bal in zijn voeten, ziet de keeper te ver van zijn goal staan, en schiet de bal met een grote boog over de keeper heen. De verdiende gelijkmaker was daar eindelijk. En weer verder, maar nu ging ook Zeerobben weer op zoek naar een goal en werd het iets lastiger voor de Harlingers. Maar fc Harlingen bleef hun eigen spel voortzetten. Met nog ongeveer 10 minuten te spelen, zette fc Harlingen de volgende aanval op. Ricardo heeft de bal en geeft een diepe steekpass op Johston. Die neemt de bal een keer aan en jaagt de bal tegen de onderkant van de lat aan, via de paal tegen de touwen. 1-2!
Nu was het zaak voor fc Harlingen om deze stand vast te houden en dat lukte. Een fantastische overwinning voor de mannen van de JO17 die met veel passie en strijd, en zeker niet te vergeten met goed voetbal, de overwinning naar zich toe konden trekken.

Dit was de laatste wedstrijd van dit kalender jaar. Volgend jaar keren we weer terug voor de voorjaars competitie in de 2e klasse. Het doel wat de trainers aan het begin hadden gesteld, bij de eerste 5 eindigen, is gehaald. Met een 22 punten uit 11 wedstrijden zijn de mannen op de 4e plaats geëindigd. Hoe alles er na de winterstop uit gaat zien is nog niet bekend, maar de verwachtingen blijven zeker hoog.