fc Harlingen JO15-1 wint dik verdient van Sc Berlikum JO15-1

12-10-2020

fc Harlingen JO15-1 wint dik verdient van Sc Berlikum JO15-1
Deze zaterdag begon de JO15-1 aardig vroeg, we moesten van onze trainer Evan om 7:15 uur verzamelen, omdat we niet mochten omkleden bij Sc Berlikum en het omkleden moest dus bij fc Harlingen gebeuren. Toen iedereen er was bleek Evan er zelf nog niet te zijn…

De JO15-1 moest tegen SC Berlikum en aan de uitslagen te zien zou SC Berlikum een gewaagde tegenstander zijn. Wij speelden om 8:30 uur in Berlikum en er was nog geen team te bekennen. Toch speelden wij op het tweede veld en niet op het hoofdveld waar we thuishoren.

De opstelling was op keep: Koos. Verdediging: Daan, Viggo, David en Thomas. Middenveld: Rafael, Beau, Nick (aanvoerder) en Isabella. Spits: Kenji en Finn K.

Na een goede warming-up van onze trainers Evan en Jelmer en een goede toespraak van onze leider Bote begon de wedstrijd. We begonnen gelijk goed en creëerden kansen en na een paar minuten gespeeld te hebben gespeeld, kapte Kenji zijn mannetje knap uit en wist Finn K. – die op de goede plek stond – te vinden en Finn. K maakte 1-0. Nog geen 5 minuten later kregen wij een penalty tegen, maar onze penalty killer Koos zag de bal rustig lang de paal gaan dus het was geen goal.

Wij begonnen steeds meer kansen te krijgen, Finn K. kreeg een mooie dieptebal en kapte mooi zijn mannetje uit. Kenji kwam voor het goal en Finn K. gaf hem op Kenji die mooi de 2-0 maakte. Berlikum begon ook steeds meer te dreigen, maar de verdediging stond goed dus kwam Berlikum er niet door. Op een gegeven moment begon fc Harlingen ook met drie verdedigers te voetballen en dus op het middenveld een mannetje meer, wij begonnen steeds meer te dreigen naar de goal. Wij kregen een vrije trap mee en Beau – onze leen speler van de JO17-1 – nam de vrije trap. De bal draaide mooi naar de tweede paal en daar raakte de bal in een kluts en kwam voor Daan zijn voeten die zonder na te denken de bal vol in de goal schoot 3-0.

Rust, onze leider en trainer waren erg tevreden hoe wij speelden, toch vond Evan dat we iets te schichtig waren in de duels en er iets harder in moesten kleunen, wat Evan ook wel de KILLING MODE noemt. De rust was over en SC Berlikum begon gelijk sterker en beter dan in de eerste helft. Nu waren de teams echt aan elkaar gewaagt, maar alles stond zo goed bij ons dat SC Berlikum niet kon scoren. Onze aanvallen resulteerden helaas niet in goals tot wij een vrije trap kregen die Beau nam, Beau schoot van een aardig afstandje de bal vol in de goal, 4-0, de keeper had niks meer vertellen.

De einduitslag was een dik verdiende 4-0 overwinning voor fc Harlingen, waarbij iedereen een dikke voldoende haalde. Enig puntje van kritiek was dus dat onze trainer te laat was, maar hij zou iedereen nog trakteren dus dan is dat ook weer opgelost.

Verslag: Finn Janssen.