fc Harlingen JO13 eindigt als 3e

05-01-2018

fc Harlingen JO13 niet door naar finales

Nadat het team van JO13 zich woensdag geplaatst hadden voor een ronde verder in hun kersttoernooi reisden ze donderdag 4 januari af naar Stiens. In Sportcentrum It Gryn verzamelden de teams die zich geplaatst hadden door 1e in de poule te worden. Om 9 uur werd er gestart.

De ploeg uit Harlingen mocht gelijk aan de bak en tegenstanders waren Leovardia 2. En het was een vrij gelijkwaardige wedstrijd want beide teams hadden flinke kansen op scoren. Pas in de laatste 20 seconden van het 15 minuten durende wedstrijdje was het fc Harlingen die door middel van een vrije trap het doel vond.

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen Leovardia 1. Een iets beter ploegje als team 2 van Leovardia maar ook hier hadden beide teams veel kansen. De Leeuwarders hadden de beste kans doordat Harlingen een penalty tegen krijgt. Maar door het uitstekende keepwerk van Finn bleef het bij een 0-0.

Gedurende de ochtend werd duidelijk dat Franeker en Frisia de beste kansen hadden. Frisia had al van Franeker gewonnen maar ook van beide teams van Leovardia. Maar ook Franeker had van Leovardia 1 gewonnen en liet die dag ervoor al zien dat ze goed konden zalen. De derde wedstrijd van Harlingen was tegen het sterke Franeker. Harlingen had gezien de hele wedstrijd de beste kansen maar ze werden niet afgemaakt. Franeker had daarentegen 2x mazzel doordat de bal van richting veranderd werd en hierdoor wonnen de Franekers met 0-2.

De laatste wedstrijd van Harlingen was tegen het sterke Frisia. Zij hadden zich eigenlijk al geplaatst door 3 wedstrijden te winnen maar Harlingen was van mening dat ze het de Leeuwarders nog wel even flink lastig konden gaan maken. Helaas komt Harlingen al vroeg in de wedstrijd met 1-0 achter te staan, de vermoeidheid slaat toe en ze weten eigenlijk ook wel dat het gedaan was. Frisia wint uiteindelijk met 5-0.

Frisia is dus door naar de finales, Franeker eindigt op een tweede plaats en fc Harlingen JO13 wordt 3e. Het was een leerzaam toernooi voor de jongens waarin de zaalkwaliteiten zeer goed te noemen zijn. Wie weet, volgend jaar, met iets meer oefenen in de zaal maken ze zeer grote kansen!

Leiders, trainer en meegereisde ouders bedankt voor het support!