fc Harlingen JO11-3 pakt de punten tegen AVC JO11-1

10-02-2018

Fc Harlingen JO11-3 – VV AVC JO11-1 6-2

Na een paar weken rust zijn de mannen van JO11-3 weer begonnen aan de competitie. Na een paar goede trainingen en een nuttige oefenwedstrijd begonnen we vandaag thuis tegen AVC JO11-1 met de volgende spelers. Mente was helaas nog ziek dus starten we in de volgende opstelling. Op doel Lars en de achterhoede werd gevormd door Gijs, Milan en Chris. Op het middenveld stond Wessel en voorin Wesley, Jesse en Daniel.

Gelijk van het begin zat fc Harlingen er bovenop en liet duidelijk zien dat er vandaag niks te halen viel voor AVC. Wessel strooide in het midden met mooie pasjes en keer op keer kwamen Daniel en Jesse mooi buitenom maar misten de schoten nog wat richting. Dan uit een mooie pass van Chris legt Wesley de bal panklaar voor Daniel die koel afrond. Niet veel later is het Wesley die attent reageert en de bal in het doel kopt. Na dit doelpunt zakken de jongens iets terug en is het AVC die er gevaarlijk uit komt en een paar corners krijgt. Uit één van deze gevaarlijke corners gaat de bal erin via de kluts en komt AVC op 2-1. Na dit tegendoelpunt was het even alle hens aan dek maar Gijs, Chris en Milan geven tot de rust niks meer weg achterin. En als AVC op het doel schoot was het Lars die dit gevaar onschadelijk maakte.

Na de rust begonnen de mannen iets te slap aan de wedstrijd maar al snel pakten ze de draad weer op en uit een voorzet van Jesse scoort Daniel de 3-1. Na dit doelpunt letten ze vanaf de aftrap even niet op en scoort AVC met een mooi doelpunt de 3-2. Vanaf dit moment vind fc Harlingen het genoeg en zet AVC goed vast op eigen helft en komt AVC er bijna niet meer uit. Het wachten is op de 4-2 en na het missen van een aantal mogelijkheden gaat Chris vanaf de middenlijn aan de wandel en na een mooie solo tikt hij beheerst de 4-2 in de korte hoek. Het was nu wachten op meer doelpunten en de jongens beginnen elkaar steeds beter te vinden en het balletje gaat dan ook mooi rond. Na een mooie aanname van Wesley scoort hij de 5-2. Na dit doelpunt is de wedstrijd echt beslist en uit een goed genomen corner van Gijs scoort Milan met een prachtige kopbal de 6-2.

Goed gespeeld jongens en op naar de volgende derby volgende week in en tegen SC Franeker.