fc Harlingen heer en meester tegen Zeerobben

12-10-2020

fc Harlingen JO17-1 – Zeerobben JO17-2.

Voor de JO17-1 stond afgelopen zaterdag de derby tegen stadsgenoot Zeerobben gepland. Altijd leuk daar de jeugd onderling uiteraard elkaar kent, dit leidt dan weer tot mooie analyses bij de reservespelers in de dug-out. Opdracht vooraf was duidelijk: deze pot gaan we zeker niet verliezen gezien de eerdere resultaten van de tegenstander, dus gelijk de druk erop en niet verslappen!

fc Harlingen begon met de volgende opstelling: Keaton op de goal. Achterin: Jordy, Niels, Mika en Ronin. Midden Luc Pieter, Allard en Thijmen en Jort op 10. Voorin: Jesper en Inrique.
Wissels: Ruben, Luuk, Beau en Lahcen. De wedstrijd stond onder leiding van W.J. Kimp.

fc Harlingen zette gelijk druk en diverse kansen werden gecreëerd alleen niet verzilverd. Na 10 minuten kwam Allard goed door en zette voor op Inrique die net naast schoot, maar iedereen voelde wel hij komt eraan. 5 Minuten later was het wél raak, door een perfecte actie van Ronin, die een goede wedstrijd speelde op de rechtsback! Opstomend vanaf achter naar voren, voor gaf op Inrique die de 1-0 binnenschoot. 2 Minuten later was het weer raak via Allard – Jort – Inrique 2-0. Na 25 minuten spelen kwam Ruben erin voor Luc Pieter waardoor Jesper terugschoof naar de linksmid. Na 35 minuten raakte Jesper geblesseerd en Beau kwam er voor hem in op de linksback, waardoor Jordy doorschoof naar de linksmid.

Zeerobben kwam er eigenlijk niet door, en als er wel eens een beetje dreiging was dan stond de fc Harlingen verdediging als een huis en was er altijd ook nog de goed keepende Keaton op de goal. Daarna nog diverse kansjes maar de 3-0 moest nog even wachten. Met name vrije trappen en hoekschoppen kunnen beter, hier valt meer uit te halen en geeft dus wat aanzet tot trainen hierop! Zeerobben probeerde nog wel maar kreeg geen kans op opbouwen en raakte vaak op het middenveld de bal alweer kwijt. Waarna de fc Harlingen het spel weer overnam, hier moest toch meer inzitten vonden trainers en leiders. Eerst maar rust en aan de Ranja.

In de rust een duidelijke boodschap: doordrukken en doelsaldo opkrikken. Luuk in de spits voor Jort en Ruben op de 10 positie. De boys begonnen goed en na 3 minuten spelen, door een goede voorzet van Ronin op Ruben, stond de 3-0 op het scorebord. De 4-0 volgde 1 minuut later door Luuk die de bal onderschepte van een tegenstander op het middenveld, de motor ff aanzette en vanaf de linkerhoek de bal zo over de keeper in de rechterhoek van de goal schoot. Hierna nog wat kansen die niet werden verzilverd. Zeerobben had nog wat gewisseld maar dat mocht niet baten, het spel was eigenlijk alleen op de Zeerobben helft daar fc Harlingen heer en meester was op alle linies.

Daarna ook vrij snel via Allard op Ruben de 5-0. Nog 2 wissels aan Harlinger kant, Inrique eraf en Lahcen erin, en Jordy eraf en Luc Pieter erin. Gelijk hierna al een goede actie van Luc Pieter die voorzette op Lahcen echter schoot hij over. Thijmen schoot ook een bal over, Allard nog een kans maar schoot ook net te hoog. Iedereen wilde wel graag een doelpuntje meepakken!

Laatste 10 minuten kwam Jort er nog in voor Ruben, gelijk een goede actie van Jort, voorzetten op Allard die de 6-0 inschoot. Hierna nog via een lange bal van Keaton op Allard die een pass gaf op Luuk die de 7-0 inschoot. Daarna de 8-0 via Jort op Luuk die goed doorschoof naar Thijmen die vrij in kon schieten en tevens werd dit de eindstand.

Een superwedstrijd met goed resultaat en goed voetbal, opbouwend vanaf achter door Niels, Mika, Jordy en Ronin en een goed meespelende Keaton. Via het middenveld de voorhoede bereiken en het hier dan afmaken. Dit zien we graag en moeten we vasthouden!

Willem-Jan bedankt voor de goede leiding en Martin voor het vlaggen.

De reporter.