fc Harlingen 3 verliest onnodig van De Walden 2

30-01-2018

Na een lange winterstop, waarin een deel van de selectie op trainingskamp is geweest, mocht er eindelijk weer gevoetbald worden door fc Harlingen 3. Dat het allemaal nog een beetje onwennig was bleek al bij de aanloop naar de wedstrijd. Eerst de zoektocht naar de shirts, vervolgens last minute nog op zoek naar een scheidsrechter. Gelukkig kwam Arjan de shirts brengen en was Tonnie bereid om te fluiten. Hij deed dit zo goed en beheerst dat men zich afvroeg of hij voortaan wellicht beter bij elke wedstrijd een fluit in zijn mond kan hebben. Zodoende kon er ‘gewoon’ volgens de planning op zondagmorgen tien uur worde afgetrapt voor de wedstrijd tegen De Walden 2.

De Walden stond voor de wedstrijd hoog op de ranglijst met opvallend weinig tegendoelpunten. Het eerste van de tegenstander speelde ook vandaag dus het derde hoopte te kunnen profiteren van een zwakkere selectie bij de tegenstander. Na een ook voetballend wat onwennig begin van beide kanten ontstond er een duidelijk overwicht van fc Harlingen 3. Veel balbezit en een paar kleine kansjes. De Walden kon niet veel anders doen dan proberen te counteren. Uit zo’n counter zouden de bezoekers ook op een 0-1 voorsprong komen. Zoals gezegd totaal tegen de verhoudingen in. Na ongeveer 20 minuten werd de moegestreden Gorter vervangen door Yasin, die leek echter voor de wedstrijd al moegestreden. Niels slalomde weer als vanouds langs alles en iedereen, maar helaas had Joost het vizier vandaag nog niet op scherp. We zullen de grap dat hij zijn skischoenen waarschijnlijk nog aan had niet nog eens herhalen in dit verslag, want dat heeft hij wel genoeg gehoord. Met redelijk goed voetbal, maar dus een gebrek aan scherpte in de afronding werd er gerust met een kleine achterstand.

Vol vertrouwen werd er dan ook begonnen aan de tweede helft, want eigenlijk niemand twijfelde er aan dat het derde vandaag gewoon zou gaan winnen. Helaas bleef er na rust weinig over van het goede spel. De Walden zou zelfs vrij snel op 0-2 komen door een knullig tegendoelpunt dat voorkomen had kunnen worden. fc Harlingen 3 creëert nog wel wat kansjes, maar het wordt al snel duidelijk dat er deze wedstrijd niet gescoord gaat worden. Soms heb je er zo’n wedstrijd tussen zitten. Man of the match Stefan probeert er nog wat van te maken, maar ook de goede doelpogingen worden door de degelijke keeper van de tegenstander gepareerd. Als er dan aan de andere kant weer een bal zomaar binnenvalt is de wedstrijd wel gespeeld. Een geflatteerde 0-3 nederlaag waarin genoeg aanknopingspunten te zien zijn geweest, maar ook zeker een aantal verbeterpunten voor het vervolg van de competitie.

Het trainingskamp heeft waarschijnlijk vooral een positieve invloed gehad op de derde helft. De nog openstaande viertjes waren vrij snel verdwenen bij het delen van de nieuwe sterke verhalen. Voor de liefhebbers is er aanstaande donderdag weer een training, voor wie daar geen behoefte aan heeft is er 11 februari weer een thuiswedstrijd tegen Zwaagwesteinde.