fc Harlingen 3 schrijft geschiedenis

12-02-2018

Op de dag dat Sven Kramer opnieuw de Olympische 5 kilometer in de macht sleept, pakt fcH 3 de punten tegen Zwaagwesteinde 2. Het zal waarschijnlijk wel de laatste keer in de historie zijn dat deze unieke gebeurtenissen samen vallen. fcH 3 komt door de 7-3 overwinning op de 3e plaats van de ranglijst, ruim achter koploper Nicator. De stand is verre van in evenwicht. Sommige ploegen speelden al 10 wedstrijden, waar anderen nog op 7 wedstrijden staan. fch3 is op de helft.

De warming up was niet ideaal, zeg maar gewoon onrustig. Volgens Carlo zou er tussen de ritten van Blokhuijsen en Kramer net voldoende tijd zijn om de voetbalkleding aan te trekken en hij had gelijk! Met nog een 10 minuten te gaan voor de wedstrijd werd de warming up aangevangen. Nieky had de ballen al lang klaar gelegd. De meeste spelers van de bezoekende club deden het zelfs zonder opwarming. Succesbeelden op de tv zouden een motivatie moeten geven voor prestaties in de wedstrijd. Een handje vol trouwe bezoekers trotseerden de koude en zagen in het eerste kwartier toch veelal balverlies momenten. De concentratie bij beide teams was nog niet optimaal. Het werd al wel vrij snel duidelijk dat fcH3 de overhand had in deze wedstrijd.

De eerste kansen waren dan ook voor de thuisploeg. Vorige week had fcH3 nog heel veel moeite met het verzilveren van de kansen, dat zou vandaag zeker beter gaan. “Als de eerste goal in het netje ligt dan volgen er meer”, is een bekend gezegde dat voor fcH3 op gaat! Yassin dit keer in de basis, gaf zijn visitekaartje af met twee doelpunten in de eerste helft. Ook Joost, die al een tijdje droog stond, scoorde zijn eerste doelpunt na de winter. Met een mooi stiftje ronde hij het af. Aan de andere kant stond de bekende verdediging met Anne, Rene en Sjirk van rechts naar links, aangevuld met gelegenheidsvoorstopper Jeroen van de Nieuwenhuizen van het vierde, als een huis in de eerste helft. Een pass van Anne leek voor niemand haalbaar, maar Yassin geloofde er in en met een beetje hulp van de doelman… goal! Ook Marcel was een paar keer attent bij een aantal counters van Zwaagwesteinde. Een prima uittrap resulteerde zelfs in een doelpunt. Jeroen, die nog bedenkelijk keek bij de aanwijzing van de posities, kon zich helemaal uitleven en veelvuldig mee opkomen. Niels was aanvankelijk wat aan het knoeien op het middenveld, maar nadat hij overstapte naar simpel spelen, ging het beter. Aanvoerder Hilko is een belangrijke waarde voor het team. Hij verovert veel ballen en zorgt voor een goede voortzetting en aansluiting. Emiel, die nog aan het bijkomen was van zijn vrijgezellenfeest, is altijd zeer nuttig in de opbouw. In de afwerking, was het wat minder afgelopen zondag. Hij wist het netje niet te vinden. Gorter lijkt eindelijk weer fit te worden, alle trainingsarbeid begint zijn vruchten af te werpen. 90 Minuten in de benen en zeer nuttig op de rechterkant deze wedstrijd.

In de tweede helft moest er tegen de wind gespeeld worden, maar een grote tegenstander bleek dit niet. In het eerste kwartier na rust werd orde op zaken gesteld, zodat de berekende tegengoals geen effect meer zouden hebben. Met de nieuwe elan van Tom, Stefan en later Carlo werd de score uitgebreid. Joost, die door zijn doelpunt aan vertrouwen had geput, was scherp voor het doel en prikte een voorzet van broer Niels bij de eerste paal binnen, even later een vergelijkbare situatie maar nu bij de tweede paal. Weer een mooi doelpunt, maar de grensrechter ging niet akkoord met de mooie aanval. Jeroen kwam van achteruit opgestoomd en speelde vanaf de achterlijn terug. Niels schoot de teruggetrokken bal netjes binnen. Een marge van vijf. Volgens de regel zou dat voldoende moeten zijn. Marcel begon even later aan zijn “comedy capers” act. Het haar zat hem af en toe voor de ogen en dat is lastig. Zo zag hij niet dat de bal ruim binnen de zestien naar hem toerolde. In plaats van de bal vast te pakken, koos hij voor een voetballende oplossing en dat kan Marcel beter niet doen. De spits van de bezoekers was toch erg blij met zijn doelpunt, zo blij dat hij 5 minuten later er gewoon nog een maakte. Sjirk, Hilko en Niels hadden inmiddels het veld verlaten. Maar Joost dacht ik blijf staan en maak er nog 1 of 2. Stefan was lekker actief voorin en ook Carlo, zaterdag nog in de zaal, zat goed in de wedstrijd. Ook Tom liet zien op elke positie uit de voeten te kunnen. In het positiespel één van de beteren. Het 3e doelpunt van Zwaagwesteinde leverde het meeste applaus op, de beste speler van de bezoekers, besloot van een meter of 50 maar eens uit te halen en met een mooie boog Marcel te verschalken, kansloos? tja… Mooi doelpunt? JA!

90 Minuten later bij 7-3 vond scheidsrechter Co het welletjes. Fijn dat we op zo’n leidsman kunnen rekenen. Hij zag alles weer haarfijn! Ook de 3e helft was weer prettig. Goed om te zien dat de geblesseerde Richard hierbij aansloot. Volgende week een nieuwe kans tegen de Walden, waar thuis nog onnodig punten tegen werden verspeeld. Toch maar weer eens een camera meenemen.