fc Harlingen 1 verrast vc Trynwalden

04-12-2017

fc Harlingen verrast vc Trynwalden.

Het veel hoger op de ranglijst staande Trynwalden kwam op bezoek bij de fc Harlingen. Afgaand op die stand zou het voor de thuisclub een zware opgave kunnen worden. Toch lieten de spelers van fc Harlingen vanaf de eerste minuut zien waar ze voor gingen, nl. voor de overwinning. Er werd met veel inzet en durf gespeeld en daar schrokken de gasten wel een beetje van. Ook nu weer moest trainer Duco Mulder schuiven met spelers, omdat door blessures en ziekte een paar vaste krachten ontbraken. Sylvester Feenstra maakte zijn debuut als basis speler. De overwinning van de thuisclub had qua score veel ruimer kunnen zijn als de kansen waren benut en de keeper van de tegenstander een aantal zeker schijnende doelpunten uit zijn doel wist te tikken en als de scheids zeker nog twee zuivere penalty’s had gegeven.

De eerste aanval van fc Harlingen was meteen vanaf de aftrap, het was Sjouke Bootsma die opstoomde en zijn schot kwam op de arm van een verdediger, voor iedereen een duidelijke handsbal, de leidsman wuifde het weg, zeker nog te vroeg in de wedstrijd. Hierna komt er een kans voor Trynwalden, het schot gaat ver over. Het centrale duo deze middag Ane Schaap en Drewes Janssen had goed grip op de tegenstander, moest steeds alert blijven. Sylvester kwam ook in schietpositie. Zijn goede schot werd door de keeper gepakt. Na tien minuten wordt er balverlies geleden op het middenveld en krijgt de spits van Trynwalden de kans om door te breken, maar doelman Vincent van der Werf redt bekwaam en hij zou de gehele wedstrijd een sta in de weg zijn voor de tegenstanders. Prima keeperswerk. De Harlingers bleven de gevaarlijkste ploeg en toen Sander Zeilmaker in de 20e minuut in het strafschopgebied werd neergelegd kon de scheids niet anders dan voor een penalty fluiten. Het was Arjan Outhuyse die met een droge knal in de rechter benedenhoek de 1-0 op het scorebord zette.

Jeroen van Dellen, weer als vanouds vechtend voor elke bal en de duels niet schuwend, schoot van afstand keihard op het doel, de doelman was weer paraat. Robert van der Zee werd gewisseld, hij had veel moeite met zijn directe tegenstander en had ook al geel op zak. Zij vervanger werd Daniël Matakupan. Zo af en toe werd Trynwalden wel gevaarlijk. Scoren was voor hen deze middag moeilijk zou blijken. Linksachter Marco Zeilmaker gaf zijn tegenstander weinig ruimte, maar moest soms wel even aan de noodrem trekken. De gevaarlijkste man voorin bij fc Harlingen was Jorge Pirez, deze middag prima op dreef, hij bezorgde zijn tegenstander een onprettige dag. De achterhoede moest nog een paar keer goed in grijpen na een paar corners en Vincent deed de rest. Ruststand 1-0.

Begin tweede helft ging Jorge op links er weer van door en werd behoorlijk getackeld, de vrije trap leverde niets op. Een uitval van Trynwalden werd ten koste van een corner onderbroken. Na ruim 50 minuten leek fc Harlingen te gaan scoren omdat de keeper de bal los liet, Daniël probeerde te scoren, liggend redde doelman Sybren Dijkstra. Jorge en Jeroen probeerden het ook, maar de keeper redde drie keer fantastisch en herstelde zo zijn fout. Een vrije trap van Drewes vanaf dertig meter werd uit het doel gekopt. De bal wilde er dus niet in, wat de spelers ook probeerden. Sylvester wordt gewisseld en Nick van der Kooi neemt zijn plaats in. In de 70e minuut lijkt dan toch het tweede doelpunt te vallen. Een prima kopbal van Sander wordt door keeper Dijkstra uit de hoek getikt. Kort hierna maakt Marco een behoorlijke overtreding en wordt met rood van het veld gestuurd, een zware straf. Dit betekende wel dat de thuisclub nog twintig minuten met tien man verder moest. Trynwalden rook zijn kans. De thuisclub, met inzet van iedereen en werken voor elkaar bleef overeind en was meestal met tien man de betere ploeg. Tien minuten voor het einde werd de moegestreden Sander vervangen door Remko Zandberg. Vijf minuten voor het einde had Jorge de twee nul binnen moeten tikken, hij wilde dat mooi met een hakje doen, maar dat ging dus mis. Het bleef de gehele wedstrijd een spannend gebeuren, vooral in de laatste minuten. Met goed voetbal, een enorme drive en de wil om te winnen sloot fc Harlingen de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop af met een dik verdiende , maar magere 1-0 overwinning. Opstelling: Vincent van der Werf, Robert van der Zee (Daniël Matakupan), Drewes Janssen, Ane Schaap, Marco Zeilmaker, Arjan Outhuyse, Sjouke Bootsma, Jeroen van Dellen, Sylvester Feenstra (Nick van der Kooi), Jorge Pirez, Sander Zeilmaker (Remko Zandberg).