Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen 1 verliest van effectief Dronrijp

06-09-2021

Na een maandenlange onderbreking speelde fc Harlingen 1 zondag haar eerste officiële wedstrijd van dit seizoen. In de eerste ronde van de bekercompetitie wachtte tegenstander v.v Dronrijp. fc Harlingen 1 had ten opzichte van vorig seizoen een aantal nieuwelingen op papier staan. Zo komt Jeep Outhuyse vanuit het vierde elftal en komen Mathijs de Baat en Max Nijenhuis van buiten Harlingen. Verder stonden in de basis Pieter Wesseloo, Mateusz IJpe, Stefan Adema, Ivo Wilkeshuis, Bas Helfferich, Tetze Helvrich, Youri Bouma en Remko Zandberg. Op de bank begonnen de voormalig A-junioren: Daniël Bleeker, Aaron Bouwhuis, Allard Hoekstra en Martijn Homminga. Egbert-Jan Panbakker was tweede doelman.

Vroege achterstand
Onder ideale omstandigheden gaf scheidsrechter IJdema iets na twee uur op sportpark Vierkantsdijk het startsein voor de wedstrijd. Het waren de gasten uit Dronrijp die scherp aan het duel begonnen, want al binnen vijf minuten werd doelman Pieter Wesseloo gepasseerd. Een vroege achterstand voor fc Harlingen, maar er was nog tijd genoeg om wat terug te doen.

Dat was na zo’n tien minuten toen er een goede bal gegeven werd aan Max Nijenhuis, maar voordat hij uit kon halen, werd er goed verdedigd door de gasten. Zij kregen niet veel later een goede mogelijkheid, maar hierop reageerde Pieter Wesseloo alert. fc Harlingen kwam goed weg na een mispeer in de defensie die door iedereen gemist werd. Tetze Helvrich liep tegen een gele kaart aan toen hij zijn tegenstander de doorgang belette. Het zou wonderlijk genoeg de enige gele kaart in de wedstrijd blijken. Vijf minuten voor rust kreeg fc Harlingen een vrije trap toegekend niet ver van het doel. Remko Zandberg ging achter de bal staan en miste maar net. Hierna zette Dronrijp nog wat druk naar voren, maar deed hier niets noemenswaardig mee.

Tweede helft
Na de rust bleven Ivo Wilkeshuis en Mathijs de Baat achter in de kleedkamer en werden vervangen door Daniël Bleeker en Martijn Homminga. Niet veel later kwam Allard Hoekstra in het veld voor Tetze Helvrich. Ook verving Aaron Bouwhuis nog Bas Helfferich. Zonder dat beide teams groots speelden, bleken de gasten het meest effectief, want na een uur spelen stond de 0-2 op het scorebord. Vijf minuten later liepen de gasten uit naar 0-3 na een hard schot in de kruising.

De wedstrijd leek gespeeld, maar fc Harlingen zette nog een mooie aanval op, maar daarbij werd Remko Zandberg duidelijk uit balans gebracht. De scheidsrechter was het even kwijt en wilde niets weten van een overtreding. In de slotfase was er een overtreding op Stefan Adema bij de middellijn, maar de scheidsrechter liet opnieuw doorspelen. Dronrijp profiteerde hier optimaal van en scoorde nogmaals. Ondanks protest van de thuisploeg werd het doelpunt toegekend.

fc Harlingen speelde niet haar beste wedstrijd, maar zo’n grote uitslag was eigenlijk wat geflatteerd.

Volgende zondag speelt fc Harlingen haar tweede bekerwedstrijd. Dan wacht een uitwedstrijd tegen vv Blauw Rood’20.

Sponsoren