Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen 1 pakt punt op Ameland bij Geel Wit

08-02-2018

Door een doelpunt in de laatste seconden van de blessuretijd heeft fc Harlingen een gelijkspel overgehouden aan het duel tegen Geel Wit. Het werd 3-3 op Ameland.

De eerste helft was van beide kanten niet best, met de betere mogelijkheden voor fc Harlingen. Al in de tweede minuut moest doelman Pieter Oene Smit een schot pareren, maar na ruim een kwartier was hij kansloos toen Sjouke Bootsma door de verdediging van Geel Wit soleerde en de bal in de verste hoek schoof: 0-1.
Vlak voor de rust had fc Harlingen de voorsprong kunnen verdubbelen, maar uit een voorzet van Bootsma schoot Martin van Andel voorlangs.

Het bleek uitstel van executie, want vlak na de rust was het wel raak. Remko Zandberg liet de 0-2 aantekenen.
Vanaf dat moment ging Geel Wit agressiever spelen. En het antwoord kwam meteen. Eerst schoot Kayan Kiewiet uit een vrije schop tegen de paal en een minuut later mocht Lars Molenaar van elf meter aanleggen nadat een van de Harlingers hands had gemaakt. Lars faalde niet: 1-2.

Geel Wit zette aan en de Harlinger doelman Vincent van der Werf kon met moeite schoten van Kayan Kiewiet, Siard Bonthuis en Lars Molenaar buiten de palen werken. In de 65-ste minuut was hij kansloos toen een corner van Siard Bonthuis bij de tweede paal Lars Molenaar bereikte en hij ongehinderd kon binnen schieten: 2-2.
Geel Wit stond op het punt om door te drukken, maar keek vier minuten later alweer tegen een achterstand aan, toen Kayan Kiewiet uitgleed waarvan Remko Zandberg profiteerde: 2-3.
Nadat Pieter Kiewiet zijn afstandsschot gekeerd zag worden door de Harlinger doelman viel de gelijkmaker in de vierde minuut van de blessuretijd. Johan Kolk kwam op rechts door, zijn voorzet werd door Siard Bonthuis binnen gewerkt: 3-3.

Opstelling fc Harlingen Vincent, Nick, Ane, Patrick, Jelmer, Jeroen, Sjouke, Yorick (Jesse), Niels (Sylvester), Martin (Ronnie), Remko.

Sponsoren