Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen 1 onderuit in Drachten

21-12-2017

fc Harlingen 1 onderuit in Drachten

DRACHTEN – Het vlaggenschip van fc Harlingen heeft zondag in de laatste speelronde voor de winterstop een ruime nederlaag tegen vv Drachten geïncasseerd. De Harlingers startten in de basis met: Vincent v/d Werf, Patrick v/d Waard, Stefan Adema, Drewes Janssen, Frank Claasz Coockson, Sjouke Bootsma, Jeroen van Dellen, Ane Schaap, Niels Vlottes, Sander Zeilmaker en Jorge Pirez. Daarmee hadden ze een prima elftal om mee te beginnen. fc Harlingen begon echter niet scherp aan het duel. Al na vijf minuten mocht de thuisploeg een vrije trap nemen op een meter of twintig van het doel en deze belandde in één keer in het doel.

fc Harlingen stond dus vroeg op achterstand, maar er was tijd genoeg om dit om te buigen. In de achtste minuut een prima aanval van de Drachters over rechts. De bal werd voor het doel gegeven en binnengeschoten: 2-0. Een miscommunicatie in de defensie leidde de 3-0 in. Toen de klok op tien minuten stond, werd het ook nog 4-0 en speelde fc Harlingen al een verloren wedstrijd. De Drachters hadden het meeste balbezit en de beste kansen. Een door Drewes Janssen genomen vrije trap werd door Stefan Adema over het doel gekopt. Na een kwartier ging doelman Vincent v/d Werf gestrekt naar de hoek om nog erger te voorkomen. Drewes Janssen werd nog vervangen door Siefko Jager. Halverwege de eerste helft werd een vrije trap van Jeroen van Dellen voor het doel weg gekopt, maar dichterbij dan dat kwamen de gasten niet.

De tweede helft was van Harlinger zijde wel beter dan de eerste helft. Een hoekschop van Ane Schaap werd te hoog de zestien ingebracht, zodat zelfs Stefan Adema er niet bij kon. Na een uur mocht fc Harlingen een vrije trap nemen op een mooie plek, maar deze belandde in een muur van spelers. Drachten kwam nog regelmatig naar voren, dus bleef het achterin opletten. Nick v/d Kooi kwam er nog in voor Frank Claasz Coockson. De beste kans aan Harlinger zijde was voor Sjouke Bootsma die twintig minuten voor tijd één op één met de Drachtster goalie kwam, maar laatstgenoemde liet zich niet passeren. Sander Zeilmaker werd nog vervangen door Remko Zandberg. De thuisploeg kwam er tien minuten voor tijd nog een keer gevaarlijk uit, maar Vincent v/d Werf reageerde alert. In de slotfase probeerde fc Harlingen het nog van afstand, maar dit schot ging een meter naast het doel. De stand veranderde niet meer en dus een ruime nederlaag tegen een goed spelend Drachten.

Sponsoren