Eerste overwinning in de 1e klasse een feit voor de JO15-1

16-02-2020

Eerste overwinning in de 1e klasse een feit voor de JO15-1
Na de uitstekende eerste competitiehelft stond op 8 februari jl. het debuut in de 1e klasse op het programma en wel thuis tegen SC Joure 15-2. In onze nieuwe competitie komen we een aantal clubs van naam tegen zoals ONS Sneek, vv Heerenveen en SWZ Boso Sneek maar de aftrap was dus tegen SC Joure 15-2.

Foto’s van deze wedstrijd zijn gemaakt door Peter IJdema en die zie je HIER

De wedstrijd stond onder leiding van Evan van Sertima en hij deed dat zeker goed (volgende keer moet hij wel zijn horloge even opladen maar goed) en er waren weer veel supporters om ons aan te moedigen. Jort en Daan waren afwezig i.v.m een blessure en ziekte maar Allard was bereid om ons uit de brand te helpen vandaag in de verdediging. Verder bestond de verdediging uit Koos op keep, Milan, Finn J. en Boaz. Op het middenveld stonden Niels, Beau, Nick en Thijmen en voorin Finn K. en Inrique.

Vanaf het begin waren wij de bovenliggende partij en stonden we weer goed te voetballen, er waren mooie combinaties te zien en er werden geen kansen weggegeven. Ons overwicht werd beloond in de 8e minuut waar bij de 2e paal Finn K. de voorzet mooi binnen tikte, de aanval die daar aan vooraf ging was via Beau, Boaz en Thijmen. Helaas wisten we het overwicht niet uit te drukken in doelpunten waardoor het maar bij 1-0 bleef, er waren wel wat kansen via Thijmen (lat), Kenji (op de keeper) en Inrique (te laat schieten) maar we gingen de rust in met 1-0. Inmiddels waren Ruben en Damian in het veld gekomen voor Inrique en Niels.

In de 2e helft was hetzelfde beeld te zien als de 1e maar ook nu wisten we niet te scoren terwijl we genoeg kansen kregen; helaas wisten Beau, Inrique en Kenji niet het net te vinden. Het overwicht was er wel en we stonden goed waardoor Joure bijna niet voor Koos kwamen maar 1-0 is maar een magere voorsprong. De spanning bleef tot de 20e minuut want toen was het Inrique die na goed doorgaan de 16-meter in liep en de bal hard achter de keeper van Joure schoot en de bevrijdende 2-0 binnen schoot. Hierna raakten we toch de controle wat kwijt en wist Joure wat vaker bij Koos in de buurt te komen, een kleine 5 minuten voor tijd wisten we de bal niet goed weg te werken en wist Joure de bal onhoudbaar in het net te schieten en dus de 2-1. Vlak hierna werden ze weer gevaarlijk en wist Koos met een mooie save de overwinning zeker te stellen. Dat het nog spannend werd was aan ons zelf te danken wanneer je de kansen die je krijgt niet afmaakt, pluspunt is dat we de terechte overwinning met zijn allen over de streep hebben getrokken.

Pas op 29 februari is de volgende wedstrijd en weer thuis om 11:15 uur tegen ONS Sneek JO15-2.