Eerste editie UEFA Europa League Toernooi kent vele winnaars

01-12-2020

Afgelopen zaterdag werd de grote finale van het UEFA Europa League Toernooi gespeeld. Rond de klok van 12 uur was het moment daar dat er voor de leden van fc Harlingen een einde kwam aan een 3 weekenden lang bekeravontuur. Een eerste editie van het UEFA Europa League bekertoernooi en wat was het spannend zeg!

De kwalificatie- en de poulefase bracht deze dag tot de finales
Er werd gestreden in een zogenaamde “twee-knock-outfase-ronde” en dit bracht de eerste knock-out teams tot een gunstige loting. Maar dat was zeker geen garantie voor een finale plaats in de winnaarsronde. Teams speelden uiteindelijk 6 wedstrijden waarbij de laatste speelronde uit 4 finales bestond om de 1 t/m 8 plaatsen bekend te maken.

Favoriete teams
AS Roma (oftewel team Urk) bestond uit Bryan Teerling, Nick Teerling, Finn Koornstra, Mila Koornstra en Luuk Postma en zij zorgden voor een indrukwekkende prestatie.

Ze wonnen de eerste wedstrijd met 9 – 0. Alleen tegen PSG konden ze niet winnen. Deze wedstrijd werd door AS Roma met penalty’s verloren en dat bracht ze in de loting voor de kwartfinales tegen Hoffenheim die met 4 – 2 wist te winnen. De halve finale werd ook met 4 – 2 gewonnen tegen Villareal CF waardoor AS Roma een plek in de finale wist te bemachtigen. Rangers FC speelde de eerste knock-outfase niet goed. Ze verloren de eerste wedstrijd met 6 – 2 van AZ Alkmaar. Toch wisten ze daarna alle wedstrijden te winnen.

UEFA Europa League finale AS Roma – Rangers FC
De finale werd dus door AS Roma en Rangers FC gespeeld en nadat de officiële speelminuten verstreken waren stond het 2 – 2 en dus moesten penalty’s opnieuw beslissen wie de uiteindelijke winnaar werd. Deze penalty’s pakten uit in het voordeel van Rangers en daarmee werden zij de trotse winnaars van deze dag.

Even alles op een rijtje
De UEFA Europa League Finale werd gewonnen door Rangers FC waardoor AS Roma als tweede is geëindigd.

De UEFA Europa Cup Finale ging tussen Villareal CF en BSC Young Boys en deze finale wist Villareal met 10 – 4 te winnen.

De Intertoto Cup Finale werd gewonnen door Tottenham Hotspurs. Zij wisten met 7-6 te winnen van AZ Alkmaar.

En de International Football Cup Finale tussen PSG en Hoffenheim werd met 1 doelpuntje verschil gewonnen door Hoffenheim. Het werd 1-2.

De organisatie kijkt terug op een geslaagd onderling toernooi waarbij spelers van JO13, JO15 en MO15 kennis hebben genomen aan de UEFA Europa League. Er zijn veel wedstrijden gespeeld waarbij spectaculaire doelpunten werden gemaakt. Het was 1 grote belevenis, het samenspel en alle andere aspecten die bij voetbal komen kijken. Voetbal brengt je samen. Iedereen enorm bedankt!